Skip to main content.
13/07/2007

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ

afisa

Μεγάλη συναυλία-συγκέντρωση για την προστασία των δασών και των δημόσιων ελεύθερων χώρων με κεντρικό σύνθημα «ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ! ΝΑ SOSΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ» πραγματοποιήθηκε σήμερα την Παρασκευή στις 13 Ιουλίου στις 7:30 το βράδυ στο Σύνταγμα με συμμετοχή χιλιάδων πολιτών.

Η συναυλία διοργανώθηκε από το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, τη δημοτική κίνηση Αθήνας «Ανοιχτή πόλη», την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυρόσβεσης Διάσωσης με τη στήριξη των Ρ/Σ «ΜΕΛΩΔΙΑ», «105,5 στο κόκκινο» , «εν λευκώ» και «Best».

Τη συναυλία στήριξαν επίσης οι εφημερίδες ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΤΑ ΝΕΑ, ΑΥΓΗ, και η ΓΣΕΕ, η ΟΤΟΕ, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Οικονομίας, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΠΕΤ-ΟΤΕ, οι σύλλογοι εργαζομένων στην ΕΘΝΙΚΗ και στην ΕΜΠΟΡΙΚΗ, η ΠΑΣΕ-ΟΤΕ, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η ΕΤΕ-ΔΕΗ και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Στη συναυλία συμμετείχαν αφιλοκερδώς οι εξής καλλιτέχνες:

Τη συναυλία παρουσίασαν οι ηθοποιοί:

Στην εκδήλωση κρατήθηκε ναό λεπτού σιγή για τους τρεις σκοτωμένους δασοπυροσβέστες στο Ρέθυμνο.

Σύντομα Χαιρετιστήρια διάβασαν η Κατερίνα Σεργίδου από το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας Στάβη Σαλουφάκου και ο πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας συμβασιούχων πυρόσβεσης διάσωσης Κώστας Παπαντώνης.

Διαβάστηκε ψήφισμα της επιτροπής κατοίκων του Κεραμεικού - Βοτανικού και Ρουφ για την υπογειοποίηση του προαστιακού σιδηρόδρομου.

Κεντρικά αιτήματα της εκδήλωσης ήταν:

Να αναδασωθούν τα καμένα, να προστατευτούν όσα δάση και δημόσιοι ελεύθεροι χώροι απέμειναν από τη βουλιμία των κατασκευαστικών συμφερόντων και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των κυβερνήσεων για εκχώρησή τους σε ιδιωτικά συμφέροντα

Να διαφυλαχθούν και να αξιοποιηθούν οι τελευταίοι μεγάλοι χώροι που θα μπορούσαν να γίνουν υποδοχείς πρασίνου και να αποτελέσουν «ανάσα» για την Αθήνα:

Επιπλέον:

Επίσης:

Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, Ανοιχτή Πόλη, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συμβασιούχων, Πυρόσβεσης-Διάσωσης