Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/07/2007

Σάμος-Επίσκεψη Αλ. Αλαβάνου στον καταυλισμό προσφύγων

O Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος πραγματοποιεί περιοδεία στη ΣΑΜΟ και την ΙΚΑΡΙΑ από σήμερα Σάββατο, 14 έως την Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2007.

Σήμερα Σάββατο, με πρωτοβουλία της Πολιτικής Κίνησης του ΣΥΝ Σάμου, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ επισκέφθηκε τον καταυλισμό προσφύγων, στον οποίο οι συνθήκες είναι δραματικές.

Για περισσότερες πληροφορίες παραπέμπουμε στο ρεπορτάζ του συντάκτη του ΑΠΕ, κ. Χ.Ζαβουδάκη, που ακολουθεί:

"Η κατάσταση που είδα εδώ στο κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών είναι το ναυάγιο της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ", είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος μετά την πρωϊνή του επίσκεψη στον καταυλισμό προσφύγων στη Σάμο, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της πενθήμερης επίσκεψής του στο νομό.

"Η εικόνα του καταυλισμού είναι σαν να έχει βγει από το εξπρές του μεσονυχτίου. Ζούνε σε χειρότερες συνθήκες απ΄ όσο ζούνε βαριά ποινικοί κρατούμενοι με δικαίωμα εξόδου που εξαρτάται από τον συγκεκριμένο αστυνομικό φρουρό. Με έλλειψη των στοιχειωδών υποδομών", τόνισε ο ο κ. Αλαβάνος ο οποίος μιλώντας λίγο νωρίτερα στους φορείς αλλά και στην επιτροπή αλληλεγγύης τους συνεχάρη και τους ευχαρίστησε για την εκπληκτική δουλειά που προσπαθούν να κάνουν.

Θα πρέπει όμωςνα αναγνωριστεί και θεσμικά ο ρόλος τους και βέβαια θα πρέπει η Ελλάδα να αρχίσει να παίρνει μερικά μέτρα είτε αυτά αφορούν στην ενημέρωση των λαθρομεταναστών, είτε αυτά αφορούν την ικανοποίηση του πολιτικού ασύλου, γιατί όπως τόνισε συγκεκριμένα "είμαστε μια χώρα που έχει το μικρότερο ποσοστό αποδοχής αιτήσεων πολιτικού ασύλου. Γενικά είναι μια κατάσταση η οποία είναι μια ντροπή για τη χώρα μας".

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ μιλώντας με τους εκπροσώπους των φορέων τόνισε ότι ενώ ο κανόνας είναι να γίνονται προεκλογικές περιοδείες στους ψηφοφόρους, η πολιτική κίνηση της Σάμου του Συνασπισμού ζήτησε να αφιερώσουμε τη σημερινή μέρα στους μετανάστες που μπορεί να μην είναι εκλογείς, μπορεί να έρχονται βρώμικοι, είναι όμως άνθρωποι. Και αξίζει να σημειώσει κανείς ότι έχουν χαθεί μέσα στο πέλαγος δεκάδες ανθρώπινες ζωές.

Ο κ. Αλαβάνος αύριο το πρωί θα επισκεφθεί την καμένη περιοχή από την πρόσφατη πυρκαγιά στους Μυτιληνιούς της Σάμου και θα έχει συνάντηση με το δήμαρχο Πυθαγορείου.

To Γραφείο Τύπου