Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/10/2005

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Πολιτικής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΝ

Η Νομαρχιακή Πολιτική Επιτροπή Ηρακλείου του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας θεωρεί απαράδεκτη την κατάσταση ΖΟΥΓΚΛΑΣ που δημιουργήθηκε χθες Παρασκευή στα δικαστήρια του Ηρακλείου κατά την εκδίκαση - και κυρίως μετά από αυτήν- της αγωγής κατά των τεσσάρων αντιστασιακών που κατηγορούνταν για δυσφήμηση του πρώην βουλευτή Στ. Βρέντζου.

Ο ξυλοδαρμός των αντιστασιακών στο χώρο των δικαστηρίων αφήνει έκθετους πολλούς , κυρίως όμως την Αστυνομία που δεν έλαβε κανένα μέτρο ενώ ήταν φανερό από το όλο κλίμα που είχαν δημιουργήσει «κάποιοι» ότι δεν ήταν απλά ενδεχόμενο αλλά σίγουρο ότι θα συνέβαιναν έκτροπα.

Στο όλο κλίμα τρομοκρατίας και δημιουργίας «κατάλληλου περιβάλλοντος» εντάσσονται προφανώς και οι ισχυρισμοί της πλευράς Βρέντζου ότι: «η όλη υπόθεση ήταν στημένη και είχε στόχο τον Σ. Βρέντζο και την … είσοδο του Συνασπισμού στη Βουλή».

Το ότι κανείς δεν χτύπησε τους αιμόφυρτους αντιστασιακούς αλλά εκείνοι γλίστρησαν και έπεσαν μόνοι τους από τις σκάλες θυμίζει πραγματικά άλλες εποχές που ορισμένοι νομίζουν ότι μπορούν να τις ξαναφέρουν.

Απαιτούμε την ανεύρεση και την παραδειγματική τιμωρία των φασιστοειδών -θρασύδειλων και των ηθικών αυτουργών που προσβάλουν τα δημοκρατικά αισθήματα και την τοπική κοινωνία μας.

Απαιτούμε να γίνει έρευνα και να αποδοθούν ευθύνες, όπου αυτές υπάρχουν, και στην ηγεσία της Αστυνομίας για την απαράδεκτη έλλειψη μέτρων για την πρόληψη των φρικτών επεισοδίων.

Ηράκλειο, 1 Οκτωβρίου 2005
Το Γραφείο Τύπου της ΝΠΕ Ηρακλείου
του ΣΥΝ