Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/07/2007

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

O Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος συνεχίζει για τρίτη ημέρα την περιοδεία του στη ΣΑΜΟ και την ΙΚΑΡΙΑ, η οποία θα διαρκέσει έως την Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2007.

Σήμερα Δευτέρα, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ επισκέφθηκε την Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου καθώς και το Νοσοκομείο Σάμου όπου συναντήθηκε με την Διοίκηση και τους Εργαζόμενους. Στη συνέχεια πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημαρχείο Βαθέος και στη Νομαρχία Σάμου.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ έδωσε Συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία, μεταξύ άλλων, τόνισε :

Για τις πανελλαδικές εξετάσεις και τη νοθεία των γραπτών στη Θεσσαλονίκη

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τις διώξεις ενάντια στις καθηγήτριες που αποκάλυψαν τη νοθεία στα γραπτά της Θεσσαλονίκης γιατί με αυτόν τον τρόπο επιδιώκει να επιβάλει καθεστώς φόβου σε κάθε εκπαιδευτικό που θέλει να φέρει στην επιφάνεια ανάλογες καταστάσεις.

Καλούμε την υπουργό Παιδείας να εμφανιστεί στη βουλή και να δώσει εξηγήσεις και να μην ακολουθεί το παράδειγμα του πρωθυπουργού που μονίμως απουσιάζει για όλα τα μεγάλα θέματα από τη βουλή.

Επαναλαμβάνουμε τέλος την πρόταση του ΣΥΝ για την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων, που έχουν κλείσει πλέον τον κύκλο τους, και την αντικατάστασή τους με το σύστημα την ελεύθερης πρόσβασης στα Πανεπιστήμια όλων των αποφοίτων του Λυκείου που το επιθυμούν.

Για την τραγωδία στο Πέραμα

Η τραγωδία με τα μεροκάματα του τρόμου στο Πέραμα συνεχίζεται κλιμακούμενη.

Θρηνούμε σήμερα νέες ανθρώπινες θυσίες στο βωμό του γρήγορου και εύκολου κέρδους. Πρέπει να λεχθεί καθαρά. Δεν είναι δυνατόν να μιλάνε κάποιοι συνεχώς για ανθρώπινα λάθη και να δολοφονούν, έτσι, για δεύτερη φορά αδικοχαμένους εργάτες. Για την άθλια κατάσταση στο Πέραμα υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες της εργοδοσίας, των υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένες με τον έλεγχο ασφάλειας των εργασιών και κυρίως της ίδιας της κυβέρνησης.

Το ερώτημα είναι: ως πότε θα συνεχίζεται αυτή η εγκληματική αδιαφορία; Ως πότε θα συνεχίζεται η εκατόμβη με εργάτες που φεύγουν για ένα μεροκάματο και βρίσκουν φρικτό θάνατο; Ποιοι και πότε θα αναλάβουνε επιτέλους τις ευθύνες τους; Πότε θα ληφθούν εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσει επιτέλους αυτή η ατέλειωτη αλυσίδα του θανάτου;»

Για την κατάσταση στη Σάμο

Έχει κανείς την αίσθηση ότι ο κ. Καραμανλής, ο κ. Παυλόπουλος, ο κ. Αλογοσκούφης θεωρούν ότι η Σάμος είναι ακόμη «Αυτόνομη Ηγεμονία», όπως ήταν μέχρι το 1912, και χρηματοδοτείται ακόμη από τον Σουλτάνο. Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός της απουσίας του ελληνικού κράτους και της κρατικής χρηματοδότησης στην υγεία, στην ακτοπλοϊκή σύνδεση, στην ενέργεια, στην υποδοχή των μεταναστών, στην αγροτική οικονομία.

To Γραφείο Τύπου