Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/07/2007

Δήλωση Ν.Βούτση στο ραδιοφωνικό σταθμό ΝΕΤ 105,8 (στον κ.Σαράντη), σχετικά με το ατύχημα στο Πέραμα και την εκδήλωση πυρκαγιάς στον Υμηττό

Ο Ν.Βούτσης, μέλος της Π.Γ. και  υπεύθυνος Τύπου του ΣΥΝ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΝΕΤ 105,8 (στον κ. Σαράντη), σχετικά με το ατύχημα στο Πέραμα και την εκδήλωση πυρκαγιάς στον Υμηττό, τόνισε:

«Είναι μία συνεχιζόμενη δραματική κατάσταση σε δύο μέτωπα. Δεν είναι μόνο το μέτωπο του περιβάλλοντος και της απώλειας δασών και έμμεσα ζωής αλλά είναι και το μέτωπο των δεκάδων νεκρών, που πάντοτε η απώλειά τους μένει στη σκοτεινή πλευρά, στην αθέατη πλευρά της ενημέρωσης. Θύματα σε εργατικά ατυχήματα, θυμάστε πόσα έγιναν ενʼ όψει και των Ολυμπιακών, είτε θάνατοι στα νοσοκομεία των φυλακών Κορυδαλλού, είτε  θάνατοι από τα ναρκωτικά, είτε πρόσφυγες που περνάνε με τα σαπιοκάραβα και από τα ναρκοπέδια.

Είναι, δηλαδή, μια πλευρά της ζωής μας, την οποία συνηθίζουμε να βάζουμε στο περιθώριο, όπως επίσης και το περιβάλλον και την καταλήστευσή του την «νομιμοποιούν» οι κυρίαρχες πολιτικές.  

Είναι δύο πλευρές της καθημερινότητας, οι οποίες είναι πολύ ενδεικτικές του πως οι πολιτικές που εφαρμόζονται βάζουν τον άνθρωπο κάτω από τα κέρδη.

Η Αριστερά για να υπάρξει και να έχει μια ταυτότητα θα πρέπει να ασχολείται με όλα αυτά, που μένουν στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού είτε από τη κυρίαρχη μιντιοκρατία, είτε από την οικονομική διαπλοκή και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Αλλιώς δεν νοείται Αριστερά, που να είναι στο «τρυπάκι» όσων ασχολούνται καθημερινά με μια ατζέντα των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Πρέπει να ασχολούμαστε με αυτά, είναι στοιχείο της ταυτότητάς μας. Αυτός είναι ο ριζοσπαστισμός που θέλουμε να μας διακρίνει. Ιδιαίτερα για τα θέματα του περιβάλλοντος αλλά και για τα άλλα, στα οποία αναφέρθηκα, τα θέματα ζωής, που προκύπτουν από τις απίστευτες ασυδοσίες τις εργοδοτικές και από τις άθλιες καταστάσεις, στο σωφρονιστικό σύστημα στην αντιμετώπιση των ναρκωτικών, στην υποδοχή των μεταναστών».

To Γραφείο Τύπου