Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/07/2007

Περιοδεία Αλαβάνου στην Ικαρία

O Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος συνεχίζει για τέταρτη ημέρα την περιοδεία του στη ΣΑΜΟ και την ΙΚΑΡΙΑ, η οποία θα διαρκέσει έως την Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2007.

Σήμερα Τρίτη, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ είχε συνάντηση με τους Δημάρχους και τον Έπαρχο στο Επαρχείο της Ικαρίας και συμμετείχε στις εκδηλώσεις απελευθέρωσης της Ικαρίας στον Αγ.Κήρυκο.

Από την Ικαρία, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Για το ατύχημα στο Πέραμα και την πυρκαγιά στον Υμηττό

Γίναμε πάλι μάρτυρες στις δύο Ελλάδες που συνυπάρχουν και μερικές φορές ακυρώνονται, επικαλύπτονται, μας γεμίζουν με πίκρα και απόγνωση.

Από τη μια οι εκατοντάδες εθελοντές που πέσανε στη μάχη της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στον Καρέα και οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στα μεροκάματα του τρόμου στη Ζώνη, μας δίνουν, ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον.

Από την άλλη, μας γεμίζει πικρία η κυβερνητική αναλγησία, σε διαχρονική διάσταση και αυτό αφορά κυρίως τη σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. αλλά και το ΠΑΣΟΚ, που τόσα χρόνια κάτι ξέρει και για τα θύματα της Ζώνης και για τα θύματα των πυρκαγιών.

Εμείς είμαστε με τους ενεργούς πολίτες, με τους εθελοντές, με τους εργάτες απέναντι στην κρατική αναλγησία και την εργοδοτική ασυδοσία.

Η Αριστερά είναι με τους αγώνες της στην καρδιά της Ελλάδας που παρεμβαίνει, που έχει αξίες, οράματα, συλλογική δράση, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Ανυπαρξία κονδυλίων για το Δήμο της Ικαρίας

Διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά την ανυπαρξία κράτους όπως έγινε και στο θέμα της δασοπροστασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις νήσους Φούρνους, που μάλιστα ανήκουν και στην περιοχή Natura, δεν υπάρχει ούτε ένας πυροσβέστης. Στο Δήμο της Ικαρίας, όπου προβλέπονται  17 οργανικές θέσεις πυροσβεστών, υπάρχουν μόνο 2.  Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μένει χωρίς τα στοιχειώδη κονδύλια για να συντηρήσει τα πυροσβεστικά οχήματα που χρειάζεται να υπάρχουν.

Το Αιγαίο των εφοπλιστών

Σήμερα είναι πιο γρήγορο ,πιο εύκολο και ενδεχομένως και πιο φτηνό να πάει κανείς από την Αθήνα στο Πεκίνο, παρά από τον Πειραιά στη Σάμο, στην Ικαρία, στους Φούρνους. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει κάνει το Αιγαίο, Αιγαίο των εφοπλιστών. Εχουν διαμορφωθεί νέα μονοπώλια, κινείται ένα στόλος απαρχαιωμένων πλοίων, επιβάλλονται πανάκριβα εισιτήρια. Και για όλα αυτά τα φοβερά, οι εφοπλιστές εισπράττουν και τις επιδοτήσεις. Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει άμεση κρατική παρέμβαση, προγραμματισμός στα δρομολόγια, προδιαγραφές για τα πλοία που κινούνται και αυστηρός έλεγχος των τιμών των εισιτηρίων.

Η κατάσταση αυτή πλήττει ιδιαιτέρως τα νησιά του Ανατ. Ανατολικού, για τα οποία και λόγο απόστασης και μεθοριακής θέσης, θα έπρεπε να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα.

To Γραφείο Τύπου