Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/07/2007

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) με τον Συνασπισμό

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος από την ΟΔΠΤΕ η Γενική Γραμματείας κ. Ρούλα Σιώτα και ο Ειδικός Γραμματέας κ. Ζαχαρίας Τριγάζης και από τον ΣΥΝ οι κ.κ. Δ.Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ και Αλ.Φλαμπουράρης μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΝ και Π.Χαραμής από το Τμήμα Παιδείας του κόμματος.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν από την αντιπροσωπεία της ΟΔΠΤΕ σοβαρά, λιμνάζοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως το οξύ οικονομικό πρόβλημα των εργαζομένων, η αδιαφορία για τη μετεκπαίδευση και την ενδοϋπηρεσιακή επιμόρφωση των εργαζομένων, γελαστικές μορφές απασχόλησης και ζητήματα του θεσμικού πλαισίου των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (επιβολή manager κ.λπ.).

Τονίστηκε ότι μετά την ψήφιση του Νόμου-Πλαισίου ενισχύθηκε το κλίμα αυταρχισμού και εντάθηκαν οι διώξεις σε βάρος των εργαζομένων, με χαρακτηριστικά παραδείγματα το ΤΕΙ Πειραιά, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Χαλκίδας.

Από την πλευρά του ΣΥΝ εκφράστηκε η αμέριστη συμπαράστασή του στους αγώνες της ΟΔΠΤΕ για την επίλυση των προβλημάτων της καθώς και η ανάγκη για την ανάπτυξη αγώνων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της εφαρμογής του Νόμου-Πλαισίου και γενικότερα να διαφυλαχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να αναβαθμιστεί η αποτελεσματικότητά της.

To Γραφείο Τύπου