Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/07/2007

Δήλωση Π. Λαφαζάνη για το νομοσχέδιο του ΥΕΝ για τη χάρτα δικαιωμάτων των επιβατών ακτοπλοΐας

Ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας το νομοσχέδιο του ΥΕΝ για τη χάρτα δικαιωμάτων των επιβατών ακτοπλοΐας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η κυβέρνηση εδώ και χρόνια έχει, με απόλυτη συνέπεια λόγων και έργων, συγκροτήσει στο χώρο της Ναυτιλίας τη «χάρτα ασυδοσίας και υπερπρονομίων των εφοπλιστών» και τον «οδικό χάρτη» εκποίησης-ιδιωτικοποίησης των λιμανιών της χώρας μας.

Τα αποτελέσματα αυτών των επιλογών είναι οδυνηρά για τον ναυτικό και ναυτεργατικό κόσμο της χώρας αλλά και τον ελληνικό λαό που βλέπει τα ακτοπλοϊκά ναύλα να εκτοξεύονται χρόνο με το χρόνο στα ύψη, ενώ η πρόσβαση στους περισσότερους νησιώτικους προορισμούς έχει καταντήσει περιπέτεια.

Ο κ. Μ. Κεφαλογιάννης θυμήθηκε τη «χάρτα δικαιωμάτων των επιβατών» για προεκλογικούς λόγους μόνο και μόνο για να εφαρμόσει στα πλοία και τα λιμάνια τα υπαγορευμένα από το αμερικανόπνευστο κλίμα τρομοϋστερίας αυταρχικά μέτρα «ασφάλειας» και παρακολούθησης των επιβατών αλλά και για να ρίξει στάχτη στα μάτια της κοινής γνώμης, που βιώνει δραματικά την παράδοση του Αιγαίου στο εγχώριο και προσφάτως ξένο εφοπλιστικό κεφάλαιο.

To Γραφείο Τύπου