Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/07/2007

Συνέντευξη Ν.Βούτση στον ραδιοφωνικό σταθμό Planet 99.5

Ο Ν.Βούτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Planet 99,5 (στην κα Πανάγου), μεταξύ άλλων, τόνισε:

Παρακολουθούμε την καθημερινή ανούσια διαμάχη ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις, που εμφανίζονται για πολλοστή φορά μεταπολιτευτικά ως «επιμηθείς» πάνω από τα καμένα και πάνω από τις διαπιστώσεις για ελλείψεις στην πρόληψη, για ανοχή στην ασυδοσία των καταπατητών, για κομματισμό και διάλυση των υπηρεσιών.  

Ποιος είναι ο απολογισμός που μπορούν να κάνουν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ από τα χρόνια διακυβέρνησης του κάθε κόμματος και να κοιτάξουν στα μάτια τους πολίτες; Ποιες πολιτικές ενθαρρύνουν τον εσμό των καταπατητών και των αυθαιρετούχων, που είναι οργανικά στοιχεία των πελατειακών σχέσεων των δύο κομμάτων σε όλη την περιφέρεια;

Ο ΣΥΝ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ευρύτερα οι δυνάμεις της Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας, οι κινήσεις των πολιτών, δυνάμεις ζωντανές μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, λειτουργούμε δεκαετίες τώρα ως «προμηθείς» και ως ενοχλητικοί παράγοντες για την ασυδοσία και για την οικονομία της κερδοσκοπίας και της καταλήστευσης της γης.

Γιατί απέρριψαν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια τις προτάσεις μας για ένα νέο οικολογικό και κοινωνικό περιεχόμενο στην ανάπτυξη; Γιατί κορόιδεψαν τους διεθνείς παράγοντες με τους φακέλους διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων και τις σχετικές προβλέψεις για πράσινο; Γιατί δεν προχώρησαν ούτε ένα από τα σχέδια για το πρασίνισμα των μεγάλων ελεύθερων χώρων; Ατέλειωτα και αναπάντητα τα ερωτηματικά.

To Γραφείο Τύπου