Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/07/2007

Συνεχίζεται η προφυλάκιση του διαδηλωτή Βασίλη Στεργίου

Αντιπροσωπεία συνδικαλιστικών και πολιτικών στελεχών έκανε σήμερα παράσταση στην εισαγγελία για την παύση της προφυλάκισης του διαδηλωτή Βασίλη Στεργίου. Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ που συμμετείχε σε αυτή, δήλωσε τα εξής:

«Η εισαγγελία πλημμελειοδικών Αθήνας μας ενημέρωσε, ότι εκδόθηκε η απόφαση του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου, με την οποία δεν έγινε δεκτή η αίτηση του νεαρού οικοδόμου Βασίλη Στεργίου, ο οποίος είχε συλληφθεί στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 8 του περασμένου Μαρτίου, για άρση της προφυλάκισής του.

Από τους 61 συλληφθέντες σε αυτή την κινητοποίηση, μόνο ένας, ο οικοδόμος Βασίλης Στεργίου, προφυλακίστηκε με μοναδικό «ενοχοποιητικό» στοιχείο την ταυτότητα του ως οικοδόμου, που επέλεξε συνειδητά να εκφράσει διαδηλώνοντας την αλληλεγγύη του στους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η προφυλάκισή του είναι ένα μήνυμα που η κυβέρνηση και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί θέλουν να στείλουν σε όλους τους εργαζόμενους, σε όλη την κοινωνία.

«Όποιος κατεβαίνει στο δρόμο για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του μπορεί να ξυλοκοπηθεί, να «ψεκαστεί», να συλληφθεί, να φυλακιστεί…».

Ταυτόχρονα αμφισβητούν το δικαίωμα στη διαδήλωση, το δικαίωμα στη διαμαρτυρία και τον αγώνα, την ιδέα της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης.

Η δική μας άποψη είναι ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να προφυλακίζονται διαδηλωτές, όταν κυκλοφορούν ελεύθεροι οι κάθε λογής «κουμπάροι» και τα διάφορα λαμόγια, που έχουν καταληστέψει το δημόσιο χρήμα και τα ασφαλιστικά ταμεία.

 Γιʼ αυτό ζητάμε να αποφυλακιστεί άμεσα ο Βασίλης Στεργίου και να  σταματήσει η προσπάθεια της κυβέρνησης και των κατασταλτικών μηχανισμών για τρομοκράτηση των κοινωνικών κινημάτων».

To Γραφείο Τύπου