Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/07/2007

Δήλωση Δ. Στρατούλη σχετικά με τις διευκρινίσεις της εκπροσώπου Τύπου του Επιτρόπου Βλαντιμίρ Σπίντλα, για την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών

Σχετικά με τις διευκρινίσεις της εκπροσώπου Τύπου του Επιτρόπου Βλαντιμίρ Σπίντλα, σχετικά με την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του, δήλωσε τα εξής:

«Με αυτές τις διευκρινίσεις επιβεβαιώθηκε η κριτική του ΣΥΝ προς την κυβέρνηση, ότι δεν πήρε έγκαιρα αποτελεσματικές πολιτικές πρωτοβουλίες, ώστε να πείσει ή να πιέσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να μην υπάρξει αυτή η εξευτελιστική για τη χώρα μας παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για θέματα δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, για τα οποία ισχύει η αρχή της επικουρικότητας, δηλαδή η ρύθμισή τους είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του κάθε κράτους μέλους της Ε.Ε.

Η αιτία της κυβερνητικής αδράνειας βρίσκεται στο ότι η κυβέρνηση ήθελε να κρυφτεί πίσω από αυτή την παραπομπή, για να δημιουργήσει κλίμα «ασφαλιστικής τρομοκρατίας», ώστε να διευκολύνει την προώθηση μετεκλογικά των δεσμεύσεων της στους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς για κατεδάφιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και αφαίρεση δικαιωμάτων όλων των ασφαλισμένων, ανδρών και γυναικών. Η συμπεριφορά της αυτή όμως είναι επικίνδυνη και για τους ασφαλισμένους και για τη χώρα.».

To Γραφείο Τύπου