Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/07/2007

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ:«ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, μιλώντας σήμερα σε Συνδιάσκεψη φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το Ποικίλο Ορος και το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, αναφέρθηκε στις φωτιές και τόνισε τα εξής:

«Για μια ακόμη φορά καλούμε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στην απόσυρση της πρότασής του για τροποποίηση του άρθρου 24 του Συντάγματος, που προβλέπει ουσιαστικά τη μείωση της προστασίας των δασών και των δασικών εκτάσεων και να προχωρήσει επίσης στην κατάργηση του Ν. 2308/03 που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον οποίο η ΝΔ είχε καταγγείλει ως δασοκτόνο και αντισυνταγματικό, διότι ουσιαστικά έθετε σε αχρησία όλους τους δασικούς χάρτες που έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα.

Ο αριθμός των πυρκαγιών, εμπρησμοί τύπου Πατήματος Βριλησσίων, δείχνει ότι με την κατάσταση αυτή που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, έχουν αποχαλινωθεί όλες οι δυνάμεις οι οποίες επιβουλεύονται τα δάση. Είναι δυνάμεις που ουσιαστικά προωθούν τα συμφέροντα των οικοπεδοφάγων μέσα από οποιαδήποτε μορφή κι αν έχουν, οικοδομικού συνεταιρισμού ή οποιαδήποτε άλλη.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να αποσύρει και την τροπολογία και το Νόμο αυτόν και θεωρούμε αναγκαίο να διαμορφωθεί άμεσα ένα σώμα πολιτών για την οικολογία, όχι μόνο για τη διάδοση των απόψεών της αλλά και για την υποστήριξη των συνταγματικών δικαιωμάτων μέσα από τη δράση της.»

To Γραφείο Τύπου