Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/10/2005

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΝ με την ηγεσία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και με τους παίκτες της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: «ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΑΣ. ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.»

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ.Αλαβάνος, συνοδευόμενος από τους Θ.Μαργαρίτη, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνο για τον κύκλο αθλητισμού του ΣΥΝ και τον Τζ.Συναδινό, υπεύθυνο του αθλητικού Τμήματος του ΣΥΝ και μέλος της ΚΠΕ, συναντήθηκε σήμερα με την ηγεσία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και με τους παίκτες της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, για να τους συγχαρεί για την επιτυχία τους.

Αμέσως μετά, ο Αλ. Αλαβάνος δήλωσε τα εξής

«Ήρθαμε να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στους προπονητές, στους παίκτες και στους παράγοντες της Ομοσπονδίας, σε όσους συνέβαλαν γι αυτή την μεγάλη επιτυχία, και προσωπικά στον κ. Βασιλακόπουλο, ο οποίος έχει συμβάλλει πάρα πολύ σε θέματα αρχών στο χώρο του μπάσκετ. Είναι θέσεις ενάντια στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, ενάντια στη στοιχηματοποίηση του αθλητισμού, για να έρθει ο αθλητισμός, κυρίως ως συλλογική προσπάθεια, σε επαφή με τα νέα παιδιά τα οποία δυστυχώς από νωρίς μαθαίνουν τον ανταγωνισμό.»

Μιλώντας στη διοίκηση της Ομοσπονδίας και στους παίκτες της Εθνικής μας ομάδας, ο Αλ. Αλαβάνος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Καταφέρατε όλοι μαζί, με τον προπονητή σας, με τους παράγοντες, με την Ομοσπονδία, να έχετε μια μεγάλη επιτυχία. Μια επιτυχία σημαντική, όχι μόνο στον αθλητικό τομέα, αλλά που έχει και μια ηθική διάσταση. Δείχνει ότι μπορούμε μαζί να κάνουμε μεγάλα πράγματα.

Εμείς εκτιμάμε ιδιαίτερα το ότι η Ομοσπονδία σας ήταν και είναι αντίθετη στο να μπει το μπάσκετ στο στοίχημα. Κι αυτό σημαίνει ότι περιφρουρείτε κάποιες αξίες έξω από την εμπορευματοποίηση που έχει μπει σχεδόν σε όλο τον αθλητισμό. Οι περισσότεροι από σας είσαστε νέα παιδιά, και είσαστε πρότυπο για τους νέους. Η διαφορά με το στίβο είναι ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα συλλογικό άθλημα, και για να πάει καλά η ομάδα, πρέπει να δουλέψουν όλοι μαζί. Κι αυτή η αξία του «όλοι μαζί», είναι εξαιρετική για μας, γιατί είμαστε σε μια κοινωνία όπου το παιδί μαθαίνει από νωρίς τον ανταγωνισμό, είτε από το σχολείο είτε από τα ΜΜΕ.. Θέλω επίσης να συγχαρώ και τον προπονητή σας τον Παν. Γιαννάκη, που εκφράζει αυτή τη διάσταση της αξίας της συλλογικότητας.»

Ο κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος, Πρόεδρος της ευρωπαϊκής ζώνης της FIBA, δήλωσε

«Ο κ. Αλαβάνος είναι ο πρώτος αρχηγός πολιτικού κόμματος στη χώρα μας που μας επισκέφθηκε εδώ στα γραφεία μας, της Ομοσπονδίας του μπάσκετ και γι αυτό Ιδιαίτερα θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια. Μαζί είχαμε και μια ιδιαίτερη συζήτηση όπου αναπτύξαμε τις αρχές μας για το μέλλον και για το αύριο του ελληνικού αθλητισμού, για πώς μπορεί να διαρθρωθεί και να οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πώς μπορεί να περάσει ένα μεγαλύτερο μέρος ανεξαρτησίας και αυτονομίας στο αθλητικό κίνημα, πώς μπορεί να τονωθεί ακόμα περισσότερο η σχέση κοινωνίας και αθλητισμού , αφού ο αθλητισμός είναι έκφραση της κοινωνίας. Με τον Πρόεδρο του ΣΥΝ κ. Αλαβάνο συμφωνήσαμε απόλυτα. Νομίζω ότι υπάρχει έδαφος συνεργασίας ώστε ο αθλητισμός να δει καλύτερες μέρες.»

Ο προπονητής της Εθκνικής Ομάδας Μπάσκετ Παν. Γιαννάκης υπογράμμισε ότι « όλα τα παιδιά δώσανε το δικό τους χέρι γι αυτή την πολύ μεγάλη επιτυχία, και νομίζω ότι έδειξαν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα που εκφράζει τις νέες γενιές, με τον τρόπο που παίξανε, με τον τρόπο που δείξανε σεβασμό ο ένας στον άλλον. Κι αυτό με κάνει ιδιαίτερα ευτυχή που συνεργάζομαι μαζί τους. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η μεγάλη επιτυχία δεν θα μας κάνει κακό-γιατί πολλές φορές η επιτυχία δημιουργεί και προβλήματα- και ότι είναι μόνο η αρχή. Επίσης, ότι μπορεί να παρακινήσει και άλλους νέους, όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και στη ζωή, να ξέρουν ότι μπορούμε να φτιάξουμε μια Ελλάδα καλύτερη.»

To Γραφείο Τύπου