Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/07/2007

Δήλωση Π. Λαφαζάνη σχετικά με την εκδοθείσα ΚΥΑ με την οποία καταργούνται οι ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις για τους νεοπροσλαμβανόμενους στον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στην εκδοθείσα ΚΥΑ με την οποία καταργούνται οι ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις για τους νεοπροσλαμβανόμενους στον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

 Η κυβέρνηση, πρωτοστατούντος του κ. Μ. Κεφαλογιάννη, κατέφυγε σʼ ένα πρωτοφανές αντισυνταγματικό και αντεργατικό πραξικόπημα καταργώντας με μια μονοκονδυλιά για τους νεοπροσλαμβανόμενους στον ΟΛΠ και ΟΛΘ Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, Γενικούς Κανονισμούς Προσωπικού, Διοικητικές αποφάσεις και όλες τις σχετικές αποφάσεις εργασιακού ενδιαφέροντος.

Αυτό το πρωτοφανές πραξικόπημα, που εκφράζει και μια νοοτροπία «ρατσισμού» για τους νέους εργαζόμενους, δεν θίγει μόνο τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ αλλά απειλεί τα πιο ζωτικά και στοιχειώδη δικαιώματα όλου του κόσμου της μισθωτής εργασίας.

Καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει αμέσως την αντισυνταγματική και παράνομη ΚΥΑ. Την προειδοποιούμε: «Όσοι σπέρνουν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες»

To Γραφείο Τύπου