Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/07/2007

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Με αφορμή τη συντριβή του καναντέρ στην Εύβοια, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μας για την απώλεια άλλων δύο πυροσβεστών  στη μάχη που δίνουν καθημερινά με γενναιότητα και αυτοθυσία όσοι έχουν ταχθεί να προασπίζονται την επιβίωση του περιβάλλοντος, των δασών μας και των μελλοντικών γενεών, καθώς και την ασφάλεια όλων μας από πυρκαγιές.

Ενώ βρισκόμαστε ακόμα πριν το μέσο του καλοκαιριού, ο αριθμός των πυρκαγιών, το μέγεθος και η σημασία των καμένων εκτάσεων σε συνδυασμό και με τη συνεχιζόμενη απώλεια ανθρωπίνων ζωών, προσλαμβάνουν τη διάσταση οικολογικής καταστροφής και πρωτοφανούς τα τελευταία χρόνια εθνικής κρίσης.

Οι πολίτες δικαίως απαιτούν συντονισμό, αποτελεσματικότητα, συναγερμό όλων των δυνάμεων.

Απευθύνομαι στους επικεφαλείς των τριών άλλων κοινοβουλευτικών δυνάμεων, προκειμένου  να υπάρξει το συντομότερο δυνατό συνάντηση των ηγετών των κομμάτων της βουλής.

Αυτή η συνάντηση μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ενεργοποίηση του ομόφωνου διακομματικού πορίσματος για τα δάση, στην κινητοποίηση όλων των δυνάμεων της χώρας, στην αποθάρρυνση όλων όσων επιβουλεύονται τον δασικό μας πλούτο, στη συνειδητοποίηση, ευαισθητοποίηση και παρέμβαση των πολιτών.

To Γραφείο Τύπου