Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/10/2005

Περιοδεία αντιπροσωπείας του ΣΥΝ στο Μαραθώνα και στο Γραμματικό

Κοινοβουλευτική Ομάδα Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, με επικεφαλής τον Βουλευτή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αττικής Θανάση Λεβέντη επισκέφτηκε το Δήμο Μαραθώνα και την Κοινότητα Γραμματικού και συνομίλησε με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα προβλήματα της περιοχής.

Ο Μαραθώνας και το Γραμματικό, όπως και όλες οι άλλες περιοχές της Ανατολικής Αττικής και ιδίως αυτές που διακρίνονται για το φυσικό κάλλος τους, έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα που προκαλούν οι ελλείψεις υποδομών. Η υγειονομική κάλυψη των κατοίκων της περιοχής είναι ανεπαρκής καθώς υπάρχουν μόνο Περιφερειακά Ιατρεία, κι αυτά ελλειπώς στελεχωμένα, για δεκάδες χιλιάδες κατοίκων. Οι άλλες υποδομές που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε οργανωμένη πολιτεία, όπως το αποχετευτικό δίκτυο, απουσιάζουν.

Η περιοχή αυτή όμως καλέιται τώρα να πληρώσει την έλλειψη υποδομών όχι μόνο της ραγδαία αναπτυσσόμενης Ανατολική Αττικής, αλλά ακόμα και της Πρωτεύουσας, καθώς έχει χωροθετηθεί στην περιοχή ο ένας από τους τρεις νέους ΧΥΤΑ. Οι τοπικές κοινωνίες είναι ανάστατες, και είναι διατεθειμένες να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να προστατέψουν τον τόπο τους από το σκουπίδι.

Η αντιπροσωπεία του Συνασπισμού εξέφρασε τη συμπαράσταση στον αγώνα τους, και υποσχέθηκε ότι θα σταθεί στο πλευρό της περιοχής στην προσπάθεια που κάνουν οι κάτοικοι για να γλυτώσουν την περιοχή τους απο την υποβάθμιση. Δεσμεύτηκε επίσης να φέρει στη Βουλή τα προβλήματα της περιοχής.

To Γραφείο Τύπου