Skip to main content.
23/07/2007

Συγχαρητήρια μηνύματα Αλ. Αλαβάνου στους Ουφούκ Ουράς και Ακίν Μπιρντάλ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος έστειλε το ακόλουθο μήνυμα στο ODP και στον ηγέτη του, Ουφούκ Ουράς, για την εκλογή του στην Βουλή της Τουρκίας:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Σας χαιρετίζουμε θερμά για τον εκλογικό αγώνα που δώσατε κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες πόλωσης και ενός πολύ αντιδημοκρατικού εκλογικού νόμου.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, το ODP εξασφάλισε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, για πρώτη φορά, και αυτό αποτελεί αναμφισβήτητη επιτυχία.

Tο ODP και ο ΣΥΝ έχουν δημιουργήσει στενές σχέσεις συνεργασίας και διεθνιστικής αλληλεγγύης, εδώ και χρόνια, και προσβλέπουμε στην παραπέρα ενίσχυση αυτών των σχέσεων. Για να χτίσουμε γέφυρες στο Αιγαίο και να προωθήσουμε την κοινή μας καμπάνια για την μείωση των εξοπλισμών και των στρατιωτικών δαπανών Ελλάδας-Τουρκίας, στην κατεύθυνση της ειρηνικής λύσης των προβλημάτων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Επίσης, προσβλέπουμε στην ανάπτυξη της συνεργασίας μας στο πλαίσιο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς».

Επίσης, ο Αλ. Αλαβάνος έστειλε το ακόλουθο μήνυμα προς τον Ακίν Μπιρντάλ:

«Αγαπητέ φίλε, Ακίν Μπιρντάλ,

Σε συγχαίρουμε θερμά για την εκλογή σου στη Βουλή, που αποτελεί δικαίωση πολύχρονων αγώνων για την ειρήνη, τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τους οποίους έχει κερδίσει τη διεθνή εκτίμηση και θαυμασμό.

Σου ευχόμαστε επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα και προσβλέπουμε στην παραπέρα ανάπτυξη της μακροχρόνιας αλληλεγγύης και συνεργασίας μας».

To Γραφείο Τύπου