Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/07/2007

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, σχετικά με την πώληση ομολόγων από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, για να πληρώσει τις συντάξεις του Αυγούστου

Σχετικά με την πώληση ομολόγων από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, για να πληρώσει τις συντάξεις του Αυγούστου, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ δήλωσε τα εξής:

«Η δραματική οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων, που τα αναγκάζει, όπως τον ΟΑΕΕ, να πωλούν ακόμα και ομόλογα, για να καταβάλουν τις συντάξεις του Αυγούστου, δεν ήρθε ουρανοκατέβατη, αλλά οφείλεται σε συγκεκριμένες αιτίες. Επίσης, υπάρχουν γιʼ αυτή την κατάσταση πολιτικά υπεύθυνοι που διαθέτουν και ονόματα και επώνυμα…

Οι αιτίες των μεγάλων ελλειμμάτων των ΟΑΕΕ, ΙΚΑ και ΟΓΑ έχουν να κάνουν:

- Με την εισφοροδιαφυγή που ροκανίζει τα θεμέλια της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης αφού της στερεί 4 δις ευρώ το χρόνο.

- Με την άρνηση του δημοσίου να καταβάλει στα ασφαλιστικά ταμεία αυτά που τους χρωστά για διάφορους λόγους (9,3 δις ευρώ)

- Με τη διαχρονική λεηλασία των αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης από τις κυβερνήσεις, τους τραπεζίτες, τους χρηματιστές και τα διάφορα λαμόγια.

Είναι επίσης γνωστό, ότι κάποιοι κυβερνούν και κυβέρνησαν τη χώρα μας και σήμερα (Ν.Δ.) και χτες (ΠΑΣΟΚ). Και όχι μόνο δεν έκαναν τίποτε για να εισπράττουν τα ασφαλιστικά ταμεία τους νομοθετημένους χρηματοοικονομικούς πόρους τους, αλλά και επιβραβεύουν και επιβράβευαν τους εισφοροφυγάδες και τους εισφοροκλέφτες με συνεχείς και προκλητικά χαριστικές ρυθμίσεις των χρεών τους προς τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση.

Ο ΣΥΝ καλεί τους ασφαλισμένους να αγωνιστούν για την υπεράσπιση και αναβάθμιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης. Για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, της εισφοροκλοπής και κάθε εισφοροαπαλλαγής. Για να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία όλα τα διαχρονικά κλεμμένα. Για νέους πρόσθετους δημόσιους πόρους για τη στήριξη της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.

To Γραφείο Τύπου