Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/07/2007

Ανακοίνωση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΣΥΝ για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας τον Ιούλιο του 1974

Η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας είναι ημέρα περισυλλογής και απόδοσης της οφειλόμενης τιμής σε όσους έδωσαν τη ζωή τους και σε όσους αγωνίστηκαν για την ανατροπή της δικτατορίας και την επαναφορά της δημοκρατικής νομιμότητας.

Οι πολιτικές δυνάμεις και ιδιαίτερα η Αριστερά, που είχε ρόλο πρωταγωνιστή στον επτάχρονο αντιδικτατορικό αγώνα, κρίνονται καθημερινά για τη συνέπεια των λόγων και της πρακτικής τους από τη συμμετοχή τους στους αγώνες του λαού και της νεολαίας.

Ο ΣΥΝ πιστεύει ότι η καλύτερη απόδοση τιμής είναι η συνέχεια των αγώνων για τη διεύρυνση της Δημοκρατίας, των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και της βελτίωσης των όρων της ζωής των εργαζομένων.

Για να αποκατασταθεί η Δημοκρατία στις διεθνείς σχέσεις, να σταματήσουν οι πόλεμοι, να ηττηθεί η ιμπεριαλιστική πολιτική των Η.Π.Α, να μειωθούν οι περιφερειακές ανισότητες και να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

Για να στεριώσουν  και να βαθύνουν οι κατακτήσεις της κοινωνικής Δημοκρατίας.

Να δυναμώσουν οι αγώνες του λαού και της νεολαίας, να γίνουν πιο αποτελεσματικές οι αντιστάσεις εναντίον των πολιτικών που αποσκοπούν στην υποχώρηση και την συρρίκνωση των κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη χώρα μας.

Για να διευρυνθεί η πολιτική Δημοκρατία, να γίνουν σεβαστές οι ελευθέριες και τα πολιτικά δικαιώματα, να ηττηθεί διεθνώς και στην χώρα μας η πολιτική της αντιτρομοκρατικής υστερίας που οδηγεί σε συρρίκνωση του νομικού πολιτισμού, σε γενικευμένη ανασφάλεια και σε ενίσχυση των κοινωνιών τύπου «Μεγάλου Αδελφού».

Για να αναπτυχθεί ένα ισχυρό κίνημα υπεράσπισης του περιβάλλοντος, που αποτελεί «δάνειο» από τις μελλοντικές γενιές.

Kεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού