Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/07/2007

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την πρόταση για συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για τις πυρκαγιές, δήλωσε:

«Βρισκόμαστε μπροστά σε οικολογική καταστροφή και, μʼ αυτήν την έννοια, ίσως στη μεγαλύτερη εθνική κρίση, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Εμείς κάναμε την πρόταση για ειδική συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Ακολούθησε η τοποθέτηση -η οποία ήταν θετική- του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά προς την κυβέρνηση της Ν.Δ. και προς τον Πρωθυπουργό, την πρότασή μας για συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, γιατί και μόνο με το μήνυμα που θα δώσει, θα εκφράσει τη σοβαρότατη διάσταση αυτού του μεγάλου θέματος, το οποίο απαιτεί συντονισμό όλων των δυνάμεων, συναγερμό όλων των πολιτών. Θα έχει μια μεγάλη χρησιμότητα και μπορεί να γίνει ακόμη πιο χρήσιμη, εάν βάλει σε ενέργεια τις προτάσεις που κάνει το διακομματικό πόρισμα της Βουλής, και αν βάλει έναν σαφή πολιτικό φραγμό προς όλους αυτούς τους κερδοσκόπους, οι οποίοι χαίρονται με την καταστροφή των δασών.»

To Γραφείο Τύπου