Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/07/2007

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνου με αντιπροσωπεία του παραρτήματος του ΑΚΕΛ στην Ελλάδα

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος μαζί με τον Π. Τριγάζη, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνο για την εξωτερική πολιτική του ΣΥΝ, συναντήθηκαν σήμερα με αντιπροσωπεία του παραρτήματος του  ΑΚΕΛ στην Ελλάδα, αποτελούμενης από τους κκ. Κούλη Θεοδώρου (μέλος της ΚΕ και γραμματέα του παραρτήματος Ελλάδας του ΑΚΕΛ), Γ. Μιχαηλίδη και Αντ. Κουρσουμπά (μέλη του γραφείου του Παραρτήματος Ελλάδας του ΑΚΕΛ).

Μετά τη συνάντηση ο Αλ. Αλαβάνος δήλωσε:

«Συναντηθήκαμε με την αντιπροσωπία του παραρτήματος του ΑΚΕΛ στην Ελλάδα. Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, ενημερωθήκαμε για τις εργασίες και τα αποτελέσματα της συνδιάσκεψης του ΑΚΕΛ και εκφράσαμε τις βαθιές μας ευχές για καλή επιτυχία στον Πρόεδρο Χριστόφια, με τον οποίο, όπως και με το κόμμα του, έχουμε πάρα πολύ καλές σχέσεις- συνυπάρχουμε μέσα στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς- και ο οποίος έχει δείξει μια πολύ σημαντική παρουσία στο Κυπριακό, με την έννοια της στήριξης των δικαιωμάτων όλου του κυπριακού λαού, αλλά και με την έννοια της παρέμβασης, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, για να βγει το κυπριακό από το τέλμα.

Λαμβάνοντας υπʼ όψιν ότι πολύ σύντομα και στην Τουρκία - όπως ήδη έγινε - και στην Κυπριακή Δημοκρατία και στην Ελλάδα θα έχουν γίνει εκλογές, νομίζω ότι μπαίνουμε σε μία φάση που χρειάζεται και στήριξη των δικαιωμάτων του Κυπριακού λαού και πίστη στη συμφιλίωση όλων των κοινοτήτων και ενεργητικές πρωτοβουλίες, που νομίζω ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας μπορεί να τις εκφράσεις με τον καλύτερο τρόπο.»

To Γραφείο Τύπου