Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/07/2007

Δήλωση Π. Λαφαζάνη σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Δ. Σιούφα και την ανακοίνωση της ΔΕΗ σχετικά με την επάρκεια τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και Υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Δ. Σιούφα και την ανακοίνωση της ΔΕΗ σχετικά με την επάρκεια τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

Οι καθησυχαστικές δηλώσεις του κ. Δ. Σιούφα και της Διοίκησης της ΔΕΗ  επιχειρούν να εξωραΐσουν την πραγματικότητα, ενώ αποσιωπούν και αποκρύπτουν τη σκληρή δοκιμασία μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού από τις συχνές, απροειδοποίητες και αιφνιδιαστικές διακοπές του ρεύματος σε εκτεταμένες περιοχές του Λεκανοπεδίου και της χώρας.

Η χώρα και ο ελληνικός λαός πληρώνουν με πανάκριβες εισαγωγές - με αυξανόμενα τιμολόγια, που θα αυξηθούν ακόμα περαιτέρω το επόμενο διάστημα και τώρα, εν μέσω καύσωνα, με διακοπές ρεύματος - τις εγκληματικές πολιτικές, οι οποίες, στο όνομα της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, έχουν υποβαθμίσει τη λειτουργία της ΔΕΗ και δεν της επέτρεψαν να προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα επενδύσεων για νέες ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες, ανανέωσης των παλιών μονάδων και εκσυγχρονισμού του δικτύου της.

Οι πολιτικές υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, στο όνομα της παράδοσης του χώρου της ηλεκτρικής ενέργειας σε εγχώριους και πολυεθνικούς ιδιωτικούς ομίλους, θα έχουν ακόμα χειρότερες επιπτώσεις στο μέλλον τόσο στο κόστος των τιμολογίων όσο και στην επάρκεια της ηλεκτρικής τροφοδοσίας της χώρας σε ώρες και περιόδους αιχμής.

To Γραφείο Τύπου