Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/07/2007

Δήλωση Π.Λαφαζάνη σχετικά με τις αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής για την εκμίσθωση-ιδιωτικοποίηση δημόσιων και τουριστικών υποδομών και εγκαταστάσεων

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και Υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής για την εκμίσθωση-ιδιωτικοποίηση δημόσιων και τουριστικών υποδομών και εγκαταστάσεων, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Βρίσκεται σε πλήρη και ταχύτατη εξέλιξη ένα συνολικό σχέδιο με τον κωδικό: «Πωλείται, παραδίδεται και ιδιωτικοποιείται η Ελλάδα» και κατά προτίμηση στο πολυεθνικό κεφάλαιο και τα ξένα funds.

Στο πλαίσιο αυτού του απαράδεκτου και επικίνδυνου για το μέλλον της χώρας και του ελληνικού λαού συνολικού σχεδιασμού, τον οποίο ξεκίνησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και ολοκληρώνει η κυβέρνηση της Ν.Δ., η Διυπουργική Επιτροπή αποφάσισε σήμερα την εκμίσθωση - και στην ουσία ιδιωτικοποίηση - σειράς τουριστικών υποδομών και δημόσιων εκτάσεων (γήπεδο γκολφ Ρόδου, σειρά από Ξενία, αλυκές της Αναβύσσου, κ.λ.π.).

Με τις επιλογές αυτές όχι μόνο όλες, συλλήβδην, οι κερδοφόρες και στρατηγικής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις αλλά και εκτάσεις και εγκαταστάσεις ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που όφειλαν να είναι δημόσιες και προσβάσιμες σε κάθε πολίτη, παραδίδονται στην ιδιωτική κερδοσκοπική εκμετάλλευση, η οποία, πέραν των άλλων, θα έχει δυσμενέστατες συνέπειες και για το περιβάλλον.

Το ίδιο συμβαίνει και με μεγάλους οδικούς άξονες (όπως αυτός της Κορίνθου-Πάτρας-Τσακώνα), οι οποίοι προσφέρονται για μακροχρόνια εκμετάλλευση – στην ουσία ιδιωτικοποίηση – σε κοινοπραξίες για να πληρωθούν, με πανύψηλα διόδια και υψηλά κέρδη, πανάκριβα από τον ελληνικό λαό.

Μια χώρα που πωλεί και παραδίδει στην ιδιωτική κερδοσκοπία ό,τι έχει και δεν έχει, υποθηκεύει το μέλλον της και την ίδια την υπόστασή της.

To Γραφείο Τύπου