Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/07/2007

Δήλωση Δ.Στρατούλη σχετικά με τον κοινωνικό προϋπολογισμό που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

Σχετικά με τον κοινωνικό προϋπολογισμό που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ δήλωσε τα εξής:

Οι φτωχοί, οι αποκλεισμένοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι της χώρας μας το μόνο που έχουν να περιμένουν από τον κυβερνητικό κοινωνικό προϋπολογισμό του 2007 είναι «προεκλογικά Φύκια που τους παρουσιάζονται ως μεταξωτές κορδέλες».

Η κυβέρνηση, που οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της έχουν δώσει στη χώρα μας χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. στον τομέα της Κοινωνικής Ανασφάλειας, δεν μπορεί να αναστρέψει αυτή  την κατάσταση σε λίγους προεκλογικούς μήνες συνεχίζοντας μάλιστα τις ίδιες πολιτικές.

Ο ΣΥΝ προτείνει σύνολο μέτρων ενίσχυσης της Κοινωνικής Προστασίας (κατώτατο εγγυημένο εισόδημα, αύξηση του επιδόματος ανεργίας, βελτίωση του δημόσιου τομέα υγείας και προπάντων αύξηση των κατώτατων μισθών και συντάξεων κλπ), αύξηση των δημόσιων κοινωνικών δαπανών και βελτίωση της αποτελεσματικότητας τους, ώστε να ωφελούνται απ΄ αυτές οι δυστυχισμένοι της κοινωνίας μας και όχι τα κερδοσκοπικά κυκλώματα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν την ανέξοδη - δημαγωγική προεκλογική αντιπαράθεση τους μακριά από τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες για αποτελεσματική κοινωνική προστασία αυτών που την έχουν πραγματικά ανάγκη.

To Γραφείο Τύπου