Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/07/2007

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ με αφορμή την κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΠΟΣ ΑΕ

Με αφορμή την κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΠΟΣ ΑΕ., το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΝ καταγγέλλει τη στάση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ απέναντι στην ΔΕΠΟΣ ΑΕ (Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης). Το ΥΠΕΧΩΔΕ ακολουθεί -επί τριετία- μια πολιτική που ουσιαστικά αποσκοπεί στην απαξίωση της επιχείρησης.

Η προσχηματική καθυστέρηση των διαδικασιών που απαιτούνται για τη χρηματοδότηση της επιχείρησης, το μπλοκάρισμα όλων των νέων έργων κι η μη υλοποίηση των δεσμεύσεων απέναντι στην εταιρεία, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της πολιτικής.

Τα αποτελέσματα, τα βιώνουν με τραγικό τρόπο οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, οι οποίοι επί τρεις μήνες είναι απλήρωτοι, δεν τους έχει καταβληθεί το επίδομα αδείας και επί δεκαέξι μήνες η Εταιρεία δεν έχει καταβάλει τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Η ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, αντί να συμβάλλει στην εξεύρεση λύσης, επιλέγει το δρόμο του αυταρχισμού απέναντι στις δίκαιες διεκδικήσεις του Συλλόγου των εργαζομένων.  

Στη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων έξω από το ΥΠΕΧΩΔΕ επικράτησε ένταση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα υγείας σε εργαζόμενο, γνωστό συνδικαλιστικό στέλεχος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο ΣΥΝ καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της εταιρείας, να λυθεί το πρόβλημα της ομαλής χρηματοδότησης και να καταβληθούν οι μισθοί και οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.

To Γραφείο Τύπου