Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/10/2005

Ο ΣΥΝ θεωρεί ότι δεν ενδιαφέρει τους ανέργους και τις οικογένειες τους το θέατρο σκιών που παίζουν η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ για το ποιος αύξησε περισσότερο την ανεργία

Δήλωση του Δ.Στρατούλη, μέλους ΠΓ και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ

Σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Απασχόλησης κ. Παναγιωτόπουλου για τα ποσοστά της ανεργίας, ο Δ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

Ο ΣΥΝ θεωρεί ότι δεν ενδιαφέρει τους ανέργους και τις οικογένειες τους το θέατρο σκιών που παίζουν η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ για το ποιος αύξησε περισσότερο την ανεργία, αφού, έτσι και αλλιώς, αυτά τα δύο κόμματα έχουν αποκλειστικά τις πολιτικές ευθύνες, για το ότι η χώρα μας έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρωζώνη.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο κ. Παναγιωτόπουλος πρέπει να απαντήσει τι απέγιναν οι χιλιάδες άνεργοι που απολύθηκαν από τις επιχειρήσεις που έκλεισαν ή μετεγκαταστάθηκαν στα Βαλκάνια, γιατί τα πραγματικά στοιχεία λένε ότι μόνο το 20% από αυτούς έχουν ξαναβρεί δουλειά.

Επίσης, ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν θα πρέπει να κρύβεται πίσω από τις παραπομπές που σωστά έκανε στον Εισαγγελέα 6 επιχειρήσεων που πήραν επενδυτικά δάνεια από τράπεζες και έκλεισαν. Πρέπει να απαντήσει γιατί δεν έκανε το ίδιο με τις υπόλοιπες 110 επιχειρήσεις που έδωσε στη δημοσιότητα η συνδικαλιστική παράταξη Αυτόνομη Παρέμβαση, οι οποίες επιδοτήθηκαν δωρεάν από το κράτος και την Ε.Ε. με την υποχρέωση να μην μειώσουν το προσωπικό τους για 10 χρόνια και αυτές είτε έκλεισαν, είτε έφυγαν για τα Βαλκάνια, είτε μείωσαν το προσωπικό τους πριν την δεκαετία.

Κύριε Υπουργέ, επιτέλους οι άνεργοι της χώρας μας θέλουν δουλειές και όχι «δούλεμα».

To Γραφείο Τύπου