Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/07/2007

Δήλωση Θ. Μαργαρίτη σχετικά με τις ευθύνες και τις συνέπειες από τη λαίλαπα των πυρκαγιών

Σχετικά με τις ευθύνες και τις συνέπειες από τη λαίλαπα των πυρκαγιών, ο Θ. Μαργαρίτης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μας λένε ότι την ώρα της μάχης με τις πυρκαγιές δεν ωφελεί η συζήτηση για τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης. Φοβάμαι ότι, όταν δεχθούν να προχωρήσει αυτή η συζήτηση, θα υπάρχουν μόνο οι ευθύνες και δεν θα υπάρχουν πια δένδρα στην Ελλάδα.

Έστω και τώρα, η κυβέρνηση πρέπει να επανεξετάσει τη θέση της και να αποδεχθεί την πρόταση για σύγκλιση σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, ώστε να αποφασιστεί μια κοινή αυστηρή πολιτική προάσπισης του φυσικού πλούτου της χώρας.

Ακόμα και τώρα, μετά από αυτήν την τεράστια οικολογική καταστροφή, η κυβέρνηση δεν κάνει την παραμικρή αυτοκριτική για τις σοβαρές ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού. Με αυτή τη στάση δεν πείθει κανέναν.

Περιμένουν να φτάσει η φωτιά στη Ραφήνα, στο σπίτι του Πρωθυπουργού, για να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους; Φαίνεται ότι το μόνο που τους «καίει», το μόνο που τους απασχολεί είναι η ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών!

To Γραφείο Τύπου