Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/07/2007

Σχετικά με τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ , σχολιάζοντας τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η Κυβέρνηση για δεύτερη φορά μέσα στο χρόνο ανακοίνωσε νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος από πρώτης Αυγούστου, γεγονός που συνιστά ένα νέο μεγάλο πλήγμα για τα πλατιά λαϊκά στρώματα, ενώ, επιπροσθέτως, θα έχει συνέπειες σε ένα νέο κύμα ανατιμήσεων  σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Οι διπλές και υπέρογκες, μέσα σε ένα χρόνο, αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, την ώρα που η ΔΕΗ υποβαθμίζεται και η ηλεκτροδότηση της χώρας βρέθηκε περίπου σε συνθήκες κατάρρευσης μέσα στον καύσωνα, είναι παντελώς αδικαιολόγητες. Οι αυξήσεις αυτές επιβάλλονται μόνο και μόνο για να μπουν στον χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας μεγάλα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα προκειμένου να τον αλώσουν.

Έχουμε μια κυβέρνηση ακρίβειας και κοινωνικής αναλγησίας. Η ήττα της κυβερνητικής πολιτικής και συνολικά του δικομματισμού είναι προϋπόθεση βελτίωσης  της θέσης των πλατιών λαϊκών στρωμάτων στη χώρα μας.

To Γραφείο Τύπου