Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/07/2007

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, σχετικά με το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά και την έρευνα, δήλωσε τα παρακάτω:

Ενώ  όλοι οι πολίτες παρακολουθούν τη χώρα μας να καίγεται  από άκρο εις άκρο αποτέλεσμα και της πλήρους κυβερνητικής ανικανότητας  και όλοι βιώνουν διακοπές άγχους και απογοήτευσης, η ΝΔ επιχειρεί από σήμερα μέσα σε αυτό το κλίμα να περάσει λάθρα  από το θερινό τμήμα της Βουλής  το νομοσχέδιο  για τα σημαντικά θέματα των μεταπτυχιακών  και της έρευνας.

 Ένα νομοσχέδιο με αντιδημοκρατικό πνεύμα, με ασφυκτικό κυβερνητικό έλεγχο, που προχωρά παραπέρα την εμπορευματοποίηση της έρευνας και των μεταπτυχιακών σπουδών μετατρέποντας τα ερευνητικά ιδρύματα σε παραγγελιοδόχους της αγοράς.

Η ενέργεια αυτή  της ΝΔ δείχνει δειλία και έλλειψη ευθύτητας.

Κάνει  βέβαια  λάθος η Κυβέρνηση αν ελπίζει ότι με αυτό «το κόλπο» θα αποφύγει τις κινητοποιήσεις της πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας. Θα τις βρει μπροστά της  με το άνοιγμα των Πανεπιστημίων.

Καλώ τον Πρωθυπουργό  και την Υπουργό Παιδείας  να αποσύρουν αμέσως  το νομοσχέδιο αυτό από το θερινό τμήμα της Βουλής  και από το φθινόπωρο να ζητήσουν τις προτάσεις για τα θέματα αυτά από τους φοιτητές, τους Πανεπιστημιακούς, τους ερευνητές.

To Γραφείο Τύπου