Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/07/2007

Δήλωση Π. Τριγάζη σχετικά με την ομιλία της Υπ. Εξωτερικών κας Ντ. Μπακογιάννη στη διημερίδα των ελλήνων πρέσβεων: Οι μόνες καλές επιδόσεις της Εξωτερικής Πολιτικής της ΝΔ είναι στον ατλαντισμό.

Σχολιάζοντας την ομιλία της ΥΠ. Εξωτερικών κας Ντ. Μπακογιάννη στη διημερίδα των ελλήνων πρέσβεων, ο Υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ, Π. Τριγάζης, δήλωσε:

«Σε κανένα από τα ανοιχτά μέτωπα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας μας από τη ΝΔ. Αντιθέτως, σε μια σειρά θεμάτων, έχουν δημιουργηθεί νέα  δυσμενή δεδομένα που  δεν επιτρέπουν υπερφίαλες εκτιμήσεις περί «περιφερειακής δύναμης»,  οι οποίες είναι και επικίνδυνες. Οι μόνες καλές επιδόσεις της εξωτερικής πολιτικής της ΝΔ είναι στον ατλαντισμό, όπως προκύπτει -μεταξύ άλλων- από την υποστήριξή της στην διεύρυνση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, τη θέση της για το Ιράκ και γενικότερα για τη Μέση Ανατολή και την εμπλοκή στον πόλεμο του Αφγανιστάν καθώς και τη σπουδή της κυβέρνησης να υποστηρίξει τη λεγόμενη αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ που οδηγεί σε νέο ψυχρό πόλεμο και νέο διχασμό της Ευρώπης. Στις επιλογές αυτές οφείλεται η απουσία πρωτοβουλιών ακόμα και σε ζητήματα όπου η χώρα μας έχει δυνατότητα να παίξει ενεργό φιλειρηνικό ρόλο.

Τα εθνικά θέματα της χώρας μας είναι συνυφασμένα με μια πολυδιάστατη πολιτική ειρήνης έξω από τον ατλαντισμό και τις πολιτικές του «διαίρει και βασίλευε» στην ταραγμένη περιοχή μας».

To Γραφείο Τύπου