Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/07/2007

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου αναφορικά με την αύξηση των ενισχύσεων προς τους πυρόπληκτους που ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ αναφορικά με την αύξηση των ενισχύσεων προς τους πυρόπληκτους που ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος, επισημαίνει τα εξής:

Το συνολικό ποσό των ενισχύσεων που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, ως αποζημίωση προς τους πυρόπληκτους, είναι αστείο μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής που έχει συντελεστεί. Ειδικά, μάλιστα, όταν  η ενίσχυση που προσφέρει η κυβέρνηση σε ένα ολόκληρο Νομό είναι σχεδόν ίσης αξίας με το κόστος ενοικίασης ενός πυροσβεστικού αεροσκάφους για μερικούς μήνες.

Το μοντέλο για την Αιγιαλεία φαίνεται πως υπολείπεται ακόμα και του μοντέλου της Χαλκιδικής, το οποίο ένα χρόνο μετά έχει χρεοκοπήσει και οδηγήσει σε απόγνωση τους καλλιεργητές, τους κτηνοτρόφους και τους πολίτες της περιοχής.

Προκαλεί εντύπωση, επίσης, ότι η ελληνική κυβέρνηση πέραν των διαπιστώσεων και των καταγραφών, εκδηλώνει για μια ακόμα φορά την πλήρη έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας και δεν δεσμεύεται ούτε καν σε προεκλογική περίοδο για την αναγκαία και πλήρη αποκατάσταση όλων των ζημιών και των πάσης φύσεως απωλειών που υπέστησαν οι κάτοικοι της περιοχής.

To Γραφείο Τύπου