Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/08/2007

Φωτοβολίδα αποπροσανατολισμού η δήλωση του κ. Πολύδωρα για μετονομασία της Αγροφυλακής σε Οικολογική Αστυνομία

Ο Γιάννης Τόλιος, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος για θέματα Αγροτικής Πολιτικής, σχετικά με τις δηλώσεις Πολύδωρα μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τα τεράστια προβλήματα που έχει δημιουργήσει η αδυναμία της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα ζητήματα δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας, ρίχνοντας φωτοβολίδες αποπροσανατολισμού.

Επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να επιτύχει με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια: Από τη μια να εξωραΐσει την επιλογή δημιουργίας Αγροφυλακής, που εξυπηρετεί ρουσφετολογικούς διορισμούς, και από την άλλη να ενισχύσει τάχα τους μηχανισμούς δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης.

Ωστόσο δεν απαντάει στα κρίσιμα ερωτήματα που έχει δημιουργήσει το κύμα πυρκαγιών και αυτό που χρειάζεται είναι, πρώτον, να ανακαλέσει την απόφαση αναθεώρησης του άρθρου 24 του Συντάγματος και να καταργήσει τον δασοκτόνο νόμο του 2003, που πρακτικά ενθαρρύνει το έργο εμπρηστών και καταπατητών. Δεύτερον, να δημιουργήσει ενιαίο φορέα δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης με διάθεση των αναγκαίων κονδυλίων για υλική υποδομή και αντίστοιχη στελέχωση και, τρίτον, να προωθήσει την επεξεργασία δασολογίου, δασικών χαρτών και κτηματολογίου.

To Γραφείο Τύπου