Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/08/2007

Δήλωση Π. Λαφαζάνη σχετικά με τη συνάντηση Καραμανλή- Αλογοσκούφη και τις σχετικές δηλώσεις που ακολούθησαν, τα νέα Σ.Δ.Ι.Τ. που ανακοινώθηκαν και τις διαφαινόμενες προθέσεις της κυβέρνησης για την επιβολή αστικών διοδίων

Ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ και υπεύθυνος Οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στη συνάντηση Καραμανλή- Αλογοσκούφη και τις σχετικές δηλώσεις που ακολούθησαν, καθώς και στα νέα Σ.Δ.Ι.Τ. που ανακοινώθηκαν και τις διαφαινόμενες προθέσεις της κυβέρνησης για την επιβολή αστικών διοδίων,  έκανε την παρακάτω δήλωση:

Οι κ.κ. Κ. Καραμανλής και Γ. Αλογοσκούφης ματαίως προσπαθούν να εξωραΐσουν, για προεκλογικούς λόγους, την οικονομική και κυρίως την κοινωνική κατάσταση της χώρας. Η μόνη πολιτική της κυβέρνησης είναι να ολοκληρώσει την ιδιωτικοποίηση και παράδοση της χώρας στα μεγάλα, κυρίως πολυεθνικά συμφέροντα, και να αυξάνει τα υπερκέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, πρώτα απʼ όλα των Τραπεζών, που χρόνο με το χρόνο καλπάζουν διεκδικώντας τα παγκόσμια πρωτεία.

Οι νέες Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα που ανακοίνωσε η  κυβέρνηση, οι οποίες  προωθούν την ιδιωτικοποίηση  ακόμα και υπηρεσιών που ανήκουν στον «σκληρό πυρήνα» του Δημόσιου Τομέα, μαζί με τις προθέσεις για επιβολή αστικών διοδίων, μετά τα υψηλά διόδια που προβλέπονται με τις συμβάσεις παραχώρησης μεγάλων οδικών αξόνων, αποτελούν μια νέα μορφή βαρύτατης φορολογίας σε βάρος των πολιτών.

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για το Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, τη λεγόμενη Εθνική Σύνταξη και τα υποτιθέμενα μέτρα πάταξης της φοροδιαφυγής, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά το διάτρητο επικοινωνιακό προεκλογικό κυβερνητικό άλλοθι της σχεδιαζόμενης, μετεκλογικά, νέας λιτότητας και μιας νέας φορολογικής επιδρομής με την αύξηση του ΦΠΑ, αλλά και του βέβαιου σφαγιασμού των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο όνομα των κυβερνητικών δημοσιονομικών αδιεξόδων και των ισοσκελισμένων, μέχρι το 2010, προϋπολογισμών.

Οι εργαζόμενοι, πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους στις προεκλογικές δημαγωγικές εξαγγελίες και να συνειδητοποιήσουν τις μετεκλογικές αντιλαϊκές επιδρομές που έρχονται, των οποίων η ματαίωση προϋποθέτει την ήττα της κυβερνητικής πολιτικής και συνολικά του δικομματισμού.

To Γραφείο Τύπου