Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/08/2007

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνου με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθήνας - Δηλώσεις

πατήστε για μεγέθυνση / click to enlarge

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, ο Θ.Μαργαρίτης, υπεύθυνος του Τμήματος Αθλητισμού και ο Κ.Αλεξίου, μέλος του Τμήματος, συναντήθηκαν σήμερα με το Προεδρείο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθήνας.

Μετά τη συνάντηση έγιναν δηλώσεις:

Αλ. Αλαβάνος: Ο ΣΥΝ αποφάσισε να «παίξει μπάλα» με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθήνας. Μας ξάφνιασε θετικά η πρότασή τους. Είναι μία πρωτοβουλία που αξίζει να παραδειγματίσει και άλλους κοινωνικούς χώρους. Δηλαδή, ενώ βλέπουμε να γίνονται γήπεδα γίγαντες-εμπορικά κέντρα, η πρόταση η δική τους ήταν να έχουμε οικολογικά γήπεδα, γήπεδα μέσα σε ένα δεντροφυτεμένο περιβάλλον. Και χρειάζονται, βέβαια, τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του Υπουργείου Εσωτερικών, των κομμάτων. Από μας υπάρχει πλήρης στήριξη.

Είναι πολύ σημαντικό ο αθλητισμός να συνδεθεί με την οικολογία και να μην βλέπουμε το αντίθετο. Αυτό που είδαμε, για παράδειγμα, στο Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά και το βλέπουμε και σήμερα, να χρησιμοποιείται, δηλαδή, ο αθλητισμός προκειμένου το περιβάλλον να περάσει σε «νονούς της νύχτας» και όχι να εξασφαλίζεται η ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση των νέων ανθρώπων στις παραλίες μας. Και επειδή το θέμα είναι στην επικαιρότητα, εγώ θέλω να πω προς όλες τις κατευθύνσεις: Κάτω τα χέρια από τον Δήμο Ελληνικού και τους εργαζόμενους του. Το Σύνταγμα στηρίζει το δικαίωμα στην ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση και αυτό ακριβώς έρχεται να υποστηρίξει ο Δήμος Ελληνικού.

Τέλος, με αυτήν την ευκαιρία, οι εκπρόσωποι της ΕΠΣΑ μας έθεσαν τα ασφυκτικά οικονομικά προβλήματα που έχει η Ένωσή τους αλλά και οι ερασιτεχνικές ενώσεις και τα σωματεία και αποφασίσαμε άμεσα να υπάρξει ερώτηση του ΣΥΝ, προσωπική μου ερώτηση, στη Βουλή σχετικά με το θέμα της χρηματοδότησής τους.

Παν. Δημητρίου, Πρόεδρος της ΕΠΣΑ: Βρήκαμε μεγάλη ανταπόκριση από τον Πρόεδρο του ΣΥΝ και από τα μέλη του. Εμείς ευαισθητοποιηθήκαμε σʼ αυτό το κομμάτι, αλλά το βασικό που μας απασχολεί είναι το οικονομικό και θέλουμε τη συμπαράσταση του Προέδρου του ΣΥΝ για να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί όλες τις ενώσεις της Ελλάδας, δηλαδή η μη χρηματοδότηση των ενώσεων από την πολιτεία.

To Γραφείο Τύπου