Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/08/2007

Δηλώσεις Τάσου Κανταρά, με αφορμή τις πυρκαγιές στο Γράμμο και την ευρύτερη περιοχή

Κλιμάκιο του ΣΥΝ αποτελούμενο από το μέλος της Π.Γ. Τάσο Κανταρά, τα μέλη της ΚΠΕ Τάσο Κουράκη και Χριστίνα Σουλτανίδου και τον γραμματέα της Ν.Ε. Φλώρινας Τάσο Τσαούσογλου, με αφορμή τις πυρκαγιές στο Γράμμο και την ευρύτερη περιοχή επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και είχε συναντήσεις με το Νομάρχη Φλώρινας, το Δήμαρχο και τους κοινωνικούς και οικολογικούς φορείς της περιοχής.

Εκ μέρους της αντιπροσωπείας ο Τάσος Κανταράς έκανε την παρακάτω δήλωση:

Δυστυχώς ο Γράμμος και η ευρύτερη περιοχή εξακολουθεί να καίγεται για δεκαεφτά ημέρες. Η περιοχή, πέραν της ιστορικής συμβολικής φόρτισης, αποτελεί και έναν από τους βασικούς πνεύμονες ζωής της χώρας. Γεννιούνται ερωτηματικά για την έγκαιρη αντιμετώπιση της φωτιάς. Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα παραγωγικού δάσους, κομμάτια της φύσης προστατευόμενα από το δίκτυο NATURA 2000 παραδόθηκαν στη λαίλαπα της φωτιάς.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να κινητοποιήσει όλες τις απαραίτητες δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση. Να επανεξετάσει το σύνολο της πολιτικής της σχετικά με τα δάση και την προστασία τους (άρθρο 24, ενιαίος φορέας, ανεξάρτητο υπουργείο, δασολόγο, κτηματολόγιο, απορρόφηση κονδυλίων, προστατευόμενες περιοχές, κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, ναοδομία κ.α.). Με γενναία χρηματοδότηση από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους να φροντίσει για την αποκατάσταση της μείζονος σημασίας χλωρίδα και πανίδα της περιοχής.

To Γραφείο Τύπου