Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/08/2007

Στο Νομό Ηρακλείου υποψήφιος ο Αλέκος Αλαβάνος

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, στο πλαίσιο της περιοδείας του  στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, έδωσε σήμερα Συνέντευξη Τύπου, στην οποία ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στο Νομό Ηρακλείου  για τις επόμενες εκλογές. Συγκεκριμένα, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Τόσο το κόμμα μου όσο και οι άλλες δυνάμεις που συμμετέχουμε στον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς, με πρότασή μου, έχουν αποφασίσει ότι η υποψηφιότητα του Προέδρου του Κοινοβουλευτικής Ομάδας και επικεφαλής της εκλογικής προσπάθειας, δεν θα είναι σε μια από τις «ασφαλείς» περιφέρειες της Αθήνας, του Πειραιά, της Αττικής, της Θεσσαλονίκης.

Επιδίωξή μας δεν είναι η οριακή παρουσία πάλι του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς στη Βουλή. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, θα αποτελούσε πολιτική αποτυχία. Στόχος μας είναι η επίτευξη μιας κοινοβουλευτικής δύναμης τέτοιας που θα ανταποκρίνεται στον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχαν οι δυνάμεις μας όλα αυτά τα χρόνια τόσο στα κινήματα όσο και μέσα στη Βουλή για την παιδεία, την οικολογία, το κοινωνικό κράτος, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες. Που θα ανταποκρίνεται ακόμα στο γεγονός, ότι ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς αποτελεί πια την ελπίδα για τη νέα γενιά αλλά και για το ευρύτερο δημοκρατικό-προοδευτικό χώρο της κοινωνίας, για μια μεγάλη ανατροπή, για απελευθέρωση από το αδιέξοδο μιας επαναλαμβανόμενης και στείρας δικομματικής εναλλαγής.

Προσωπικά για μένα, η υποψηφιότητά μου σε περιφέρειες όπου η εκλογή βουλευτή απαιτεί το διπλασιασμό σχεδόν των δυνάμεών μας, σημαίνει ότι αναλαμβάνω εκ των προτέρων την ευθύνη μου σε σχέση με μια θετική στροφή στην πορεία του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς και μια γενικότερη αλλαγή στο ρόλο της Αριστεράς στον πολιτικό χάρτη της χώρας μας.

Με χαρά λοιπόν, και τιμή, δέχθηκα την πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματός μου αλλά και των άλλων δυνάμεων στο ενωτικό αριστερό μας σχήμα να είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές στο Νομό Ηρακλείου.

Στην Κρήτη αισθάνομαι στον τόπο  μου. Όχι μόνο λόγω της γνωστής σε όλο τον κόσμο φιλοξενίας της, ούτε μόνο λόγω των πολύχρονων δεσμών μου , τόσο με την Κίσσαμο στα Χανιά όσο και με την Μεσσαρά στο Ηράκλειο.

Αισθάνομαι στον τόπο μου γιατί η Κρήτη μέσα από την ίδια την ιστορική της ταυτότητα είναι χώρος ελευθερίας, κινηματικής δράσης, επαναστατικών ανατροπών. Η Κρήτη ήταν και θα είναι ο πρόδρομος και η βάση των μεγάλων πολιτικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα μας.

Πέρα από τη γενικότερη πολιτική σημασία αυτής της επιλογής, φιλοδοξούμε αυτή η προσπάθεια να είναι χρήσιμη και ωφέλιμη και  σε τοπικό επίπεδο. Να συμβάλλει σε μια συσπείρωση και συναγερμό ευρύτατων δυνάμεων που επιδιώκουν μια στροφή στην πορεία του Νομού Ηρακλείου από αυτόν που ακολουθεί σήμερα η ΝΔ αλλά και τα κατεστημένα συμφέροντα δεκαετιών, που θα συνδυάζουν την ανάπτυξη με τον σεβασμό στην ιστορική φυσιογνωμία, την πολιτιστική κληρονομιά, το φυσικό περιβάλλον. Που θα υπενθυμίζουν ότι πάνω από τα κέρδη είναι οι άνθρωποι :Η νέα γενιά, οι αγρότες, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, που προωθούν τομές σε προβλήματα που ήδη θα έπρεπε να έχουν λυθεί, όπως το ενεργειακό, η διαχείριση των υδάτων, οι συγκοινωνιακές αρτηρίες.

Χαιρετίζω, λοιπόν, τους πολίτες του Ηρακλείου με τη βαθιά πεποίθηση ότι η συνάντηση όλου του ψηφοδελτίου μας μαζί τους, θα έχει έμπνευση, γονιμότητα, δράση, αποτέλεσμα και με την αισιοδοξία ότι τόσο ο Νομός Ηρακλείου, αλλά και ο Νομός Χανίων, θα έχουν σε λίγο βουλευτή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Τέλος, σας αναφέρω ότι η δεύτερη περιφέρεια με υποψηφιότητα του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας θα είναι στη Βόρειο Ελλάδα και ο συγκεκριμένος Νομός θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες».

To Γραφείο Τύπου