Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/08/2007

ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΝΕΩΝ ΦΟΡΩΝ, ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στις προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ο κ. Καραμανλής και το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο επέλεξαν προεκλογικά την τακτική «Μαυρογιαλούρου» προκειμένου να αποπροσανατολίσουν, να παραπλανήσουν και κυρίως να αποκρύψουν την άγρια μετεκλογική επιδρομή που έχουν σχεδιάσει σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Με τον φετινό προϋπολογισμό υπό κατάρρευση και με δεσμεύσεις για ισοσκέλισή του μέχρι το 2010, η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει:

•    Σκληρή μετεκλογική λιτότητα για μισθούς και συντάξεις

•    Μια νέα μετεκλογική φορολογική επιδρομή με την αύξηση του ΦΠΑ, την μεγάλη άνοδο των αντικειμενικών αξιών, την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο, την αύξηση των τελών κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα, την επιβολή γενικευμένου φόρου στα ακίνητα, κ.λ.π.

•    Τη μετεκλογική διάλυση των εργασιακών σχέσεων με την υποβάθμιση έως κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και την περαιτέρω ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας.

•    Την μετεκλογική κατεδάφιση του Ασφαλιστικού συστήματος με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, τη μείωση των συντάξεων και την αύξηση των εισφορών.

Η τυχόν απόφαση του κ. Κ. Καραμανλή για διενέργεια εκλογών με δάνεια από το ύφος Σαρκοζί και την εικόνα του κουμπάρου Ερντογάν, χωρίς να έχει προηγηθεί η επίσημη κατάθεση του προϋπολογισμού του 2008, θα συνιστά επιλογή εξαπάτησης του ελληνικού λαού, ο οποίος θα κληθεί να πάει στις κάλπες εμπαιζόμενος και ανυποψίαστος για τον μετεκλογικό κοινωνικό εφιάλτη.

Σήμερα, η ήττα της κυβερνητικής πολιτικής και η συνολική ανατροπή του δικομματικού σκηνικού με την ενίσχυση του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, αποτελεί προϋπόθεση για να ματαιωθούν οι αντιλαϊκοί μετεκλογικοί σχεδιασμοί και να ανοίξουν νέοι ελπιδοφόροι προοδευτικοί ορίζοντες για τη χώρα.

To Γραφείο Τύπου