Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/10/2005

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ επισκέφθηκε το Κέντρο Παρηγορητικής Φροντίδας του Αρεταίειου Νοσοκομείου

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ.Αλαβάνος μαζί με τον Γ.Τόλιο, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και τον Δ.Αδαμόπουλο, υπεύθυνο του τμήματος Υγείας του ΣΥΝ, επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Παρηγορητικής Φροντίδας του Αρεταίειου Νοσοκομείου και συζήτησε με τη διοίκηση και τους νοσηλευτές για τα προβλήματα του τομέα αυτού.

Μετά την επίσκεψη ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

«Αυτή τη φορά βρεθήκαμε στο κέντρο Πόνου του Αρεταίειου Νοσοκομείου ,σε ένα χώρο που δίνει μεγάλη αισιοδοξία και ελπίδα, όπου γίνεται μια σημαντική προσπάθεια για την ανακούφιση ασθενών, ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται σε καταληκτικό στάδιο-καρκίνο, AIDS κλπ.

Είναι σημαντική η ύπαρξη αυτού του Κέντρου, και είναι μεγάλη η προσφορά εδώ των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού. Την ίδια στιγμή όμως, δεν μπορούμε να μην συγκρίνουμε την κατάσταση που υπάρχει στην Ελλάδα με την κατάσταση που υπάρχει, για παράδειγμα, στη Βρετανία, όπου υπάρχουν τεράστια νοσοκομεία πόνου. Νομίζω ότι θα πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να στηρίξει τα αιτήματα για ενίσχυση του Κέντρου με προσωπικό, για δημιουργία ξενώνων, για κατ΄ οίκον νοσηλεία αλλά και για την ελεύθερη παροχή των θεραπευτικών εκείνων ουσιών που σήμερα είναι περιορισμένη, με συνέπεια να μην λειτουργεί με πλήρη αποτελεσματικότητα παρά την πολύ μεγάλη παρέμβαση και προσπάθεια που κάνουν οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι εθελοντές.»

To Γραφείο Τύπου