Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/08/2007

Η πλαζ του Αγίου Κοσμά το πρωί είναι χώρος χαράς και αναψυχής και το βράδυ πεδίο άγριου κλεφτοπόλεμου

Η Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και Γραμματέας της Ν.Ε. Β' Αθήνας επισκέφθηκε την πλαζ του Αγ. Κοσμά. Αφού ενημερώθηκε για τις συνεχείς φραστικές επιθέσεις και απειλές των μπράβων των νυχτερινών κέντρων και για τις προσπάθειές τους να καταστρέψουν επιγραφές και άλλα υλικά του Δήμου Ελληνικού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«H παραλία του Αγ. Κοσμά, που το πρωί είναι ένας χώρος χαράς και αναψυχής, το βράδυ μετατρέπεται σε πεδίο ενός άγριου κλεφτοπόλεμου, όπου οι μπράβοι των νυχτερινών κέντρων προσπαθούν να τρομοκρατήσουν υπαλλήλους και να καταστρέψουν την περιουσία του Δήμου Ελληνικού.  Η απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής, με την οποία ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελληνικού για ανάκληση των αδειών τριών νυχτερινών κέντρων, έχει αποθρασύνει τους «ιδιοκτήτες» και σηματοδοτεί αλλαγή στη στάση της κυβέρνησης που, από Πόντιος Πιλάτος, μεταβλήθηκε σε ενεργό υποστηρικτή της αυθαιρεσίας της νύχτας που κυριαρχεί σε όλη την παραλιακή ζώνη.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάψει να παρέχει επίφαση νομιμότητας στη λειτουργία των παράνομων νυχτερινών κέντρων να ακυρώσει τις συμβάσεις και να παραχωρήσει επίσημα την παραλία στο Δήμο.»

To Γραφείο Τύπου