Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/08/2007

Συνέντευξη του Νίκου Βούτση στο "ΚΟΚΚΙΝΟ"

Ο Ν. Βούτσης, υπεύθυνος Τύπου του ΣΥΝ, σε συνέντευξή του στο ρ/σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ-105,5» (Αλ. Παπασταθόπουλο), ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Το μπαράζ παροχολογίας, που σήμερα έφτασε μέχρι την εκπλήρωση γραμματίων προς την «δεξιά χείρα του Κυρίου», δημιουργεί απόθεμα πολιτικής αναξιοπιστίας για την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα.

Είναι προκλητική αυτή η πολιτική παραγωγής προσδοκιών, όταν μάλιστα αποτελεί μια φανερή διάθεση κερδοσκοπίας πάνω σε ανάγκες και ελλείψεις που έχουν συνθλίψει την καθημερινότητα του έλληνα πολίτη.

Υποκριτικά, ισχυρίζονται οι Υπουργοί βγαίνοντας από το Μαξίμου, ότι δήθεν «οι παροχές αποτελούν συνέχιση και υλοποίηση του κυβερνητικού έργου» ή ότι «Τώρα έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε, τώρα δίνουμε». Ο φαρισαϊσμός και ο πολιτικαντισμός σε όλο του το μεγαλείο!

Θυμόμαστε όλοι πέρισυ τέτοιον καιρό την προειδοποίηση που είχε δοθεί από τους δασκάλους για απεργία τον Σεπτέμβρη εφόσον δεν θα εδίδετο το επίδομα το οποίο παρανόμως η κυβέρνηση κατακρατούσε. Η ΝΔ τότε προτίμησε έναν τρίμηνο, μέχρι τέλους Οκτωβρίου, πολιτικό τσαμπουκά εναντίον των δασκάλων με δραματικές συνέπειες πάνω και στις οικογένειες, ενώ μάλιστα βρισκόταν προφανώς εν αδίκω. Θέλανε να δώσουν σήμα προς το μεγάλο κεφάλαιο και την συντηρητική παραδοσιακή τους πελατεία για το ποιοι θα είναι οι ευνοημένοι από την οικονομική τους πολιτική και ποιοί θα είναι οι χαμένοι και μονίμως αδύνατοι. Ο δε πρωτοφανής αυταρχισμός και η καταστολή που εφαρμόστηκαν εναντίον των κοινωνικών αγώνων ήταν ένα δεύτερο σήμα για «πειθάρχηση» προς τους εργαζόμενους, τους νέους, τους ανέργους, τους μετανάστες.

Μετά από αυτή την εμπειρία, μετά και από τις πρόσφατες εμπειρίες από τις συνέπειες πολιτικών που διαχρονικά απαξίωναν το περιβάλλον, πού βρίσκει η κυβέρνηση το ηθικό έρεισμα και την φερεγγυότητα για τη συνέχιση αυτής της απαράδεκτης υποσχεσιολογίας;

Επικοινωνιακό μπαράζ μεσούντος του θέρους δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ουσία της πολιτικής, δεν μπορεί να εξαϋλώσει πρόσφατες μνήμες και εμπειρίες των πολιτών, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση, καθώς η ώρα των πολιτών, η ώρα της εκλογικής ετυμηγορίας πλησιάζει.

Το ΠΑΣΟΚ, η ηγεσία του, τα στελέχη του, παίζουν επί της ουσίας στο ίδιο γήπεδο, γιατί κι αυτά σε μεγάλο βαθμό τα ίδια έκαναν όταν κυβερνούσαν-ποιος δεν θυμάται το περίφημο «πακέτο Σημίτη» πριν τη ΔΕΘ το 2003;

Η Αριστερά, η δικιά μας Ριζοσπαστική Αριστερά με επιχειρήματα αποδομεί την εξελισσόμενη παροχολογία και την δικομματική επιφανειακή σύγκρουση για τις πελατειακές σχέσεις και τη διαχειριστική δήθεν δεινότητα κάθε κόμματος.

-Τους ενοχλεί αφόρητα η δικιά μας ατζέντα που έχει αρχίσει και συζητιέται μέσα στη νεολαία, στον κόσμο της εργασίας, της διανόησης. --Τους ενοχλεί ότι ο κόσμος, σε μεγάλο ποσοστό, δεν «εμπιστεύεται κανέναν από τους δυο», ότι θεωρούν ύποπτες και ανοικτά υπέρ του κεφαλαίου και της κερδοσκοπίας τις πολιτικές τους για το άρθρο 16 ή για το άρθρο 24 για τις ακτές.

-Τους ενοχλεί η καταγγελία του αστυνομικού κράτους που επεκτείνουν, ενώ ευνουχίζουν το κοινωνικό κράτος.

-Τους ενοχλεί η αποκάλυψη της εικονικής πραγματικότητας που στήνουν τα επικοινωνιακά τους επιτελεία για την ανεργία και την καθημερινότητά μας.»

To Γραφείο Τύπου