Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/08/2007

Δήλωση Π.Λαφαζάνη σχετικά με τα καθημερινά ψηφοθηρικά μέτρα της κυβέρνησης και τις πληροφορίες για επιλεκτικές παροχές σε ειδικές κοινωνικές κατηγορίες

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, σχολιάζοντας τα καθημερινά ψηφοθηρικά μέτρα της κυβέρνησης και τις πληροφορίες για επιλεκτικές παροχές σε ειδικές κοινωνικές κατηγορίες, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Το καλοκαίρι, όπου κάηκε η μισή περίπου Ελλάδα, η κυβέρνηση σχεδόν απουσίαζε. «Ζωντάνεψε» αιφνιδίως τις τελευταίες μέρες μόνο και μόνο για να επιδοθεί σε μια πρωτοφανή επιχείρηση αποπροσανατολισμού και επιλεκτικής, συχνά ευτελούς, παροχολογίας ενόψει των εκλογών-εξπρές, που όλα δείχνουν ότι ετοιμάζει.

Ο κ. Κ. Καραμανλής και οι υπουργοί του, με τα καθημερινά δελτία μέτρων προεκλογικής σκοπιμότητας που εκδίδουν, γυρίζουν τη χώρα πολύ πίσω, στο δρόμο του παλαιοκομματικού Δεληγγιανισμού. Η κυβέρνηση, αν θέλει να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, οφείλει, πριν τη διεξαγωγή τους, να καταθέσει επισήμως τον προϋπολογισμό του 2008 και να δώσει στη δημοσιότητα  το πόρισμα της Επιτροπής του κ. Αναλυτή για το Ασφαλιστικό, αντί να επιδίδεται σε ανέξοδες ασκήσεις Δεληγγιανισμού.

Όσο εντείνεται η κυβερνητική προεκλογική παροχολογία τόσο γίνεται πιο βέβαιη η μετεκλογική λεηλασία που αναμένει τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Αυτό που χρειάζεται σήμερα η χώρα μπορεί να συνοψιστεί σε μία λέξη: Ανατροπή. Ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και συνολικά του δικομματικού πολιτικού σκηνικού σε όφελος της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

To Γραφείο Τύπου