Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/08/2007

Δήλωση Π.Λαφαζάνη σχετικά με την προκήρυξη διαγωνισμών για την παράδοση ακινήτων της ΕΤΑ σε ιδιώτες

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και Υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την προκήρυξη διαγωνισμών για την παράδοση ακινήτων της ΕΤΑ σε ιδιώτες, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Βρίσκεται σε πλήρη και ταχύτατη εξέλιξη ένα συνολικό σχέδιο με τον κωδικό: «Πωλείται, παραδίδεται και ιδιωτικοποιείται η Ελλάδα».

Στο πλαίσιο αυτού του απαράδεκτου και καταστροφικού για το μέλλον της χώρας και του ελληνικού λαού συνολικού σχεδιασμού, τον οποίο ξεκίνησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και ολοκληρώνει η κυβέρνηση της Ν.Δ., προκηρύχτηκαν διαγωνισμοί για την εκμίσθωση - και στην ουσία ιδιωτικοποίηση - σειράς τουριστικών υποδομών και δημόσιων εκτάσεων (γήπεδο γκολφ Αφάντου Ρόδου, σειρά από Ξενία, κτήμα Αλυκών Αναβύσσου, κ.λ.π.).

Με τις επιλογές αυτές όχι μόνο όλες, συλλήβδην, οι κερδοφόρες και στρατηγικής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις αλλά και εκτάσεις και εγκαταστάσεις ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που όφειλαν να είναι δημόσιες και προσβάσιμες σε κάθε πολίτη, παραδίδονται στην ιδιωτική κερδοσκοπική εκμετάλλευση, η οποία, πέραν των άλλων, θα έχει δυσμενέστατες συνέπειες και για το περιβάλλον.

Μια χώρα που πωλεί και παραδίδει στην ιδιωτική κερδοσκοπία ό,τι έχει και δεν έχει, υποθηκεύει το μέλλον του λαού της και καταργεί την ίδια την υπόστασή της.

To Γραφείο Τύπου