Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/08/2007

Η Ελλάδα δεν έχει ενσωματώσει ακόμη στο εθνικό δίκαιο την Οδηγία για την περιβαλλοντική ευθύνη

Απάντηση Στ. Δήμα στον Δ.Παπαδημούλη

«Η Επιτροπή πληροφορεί το Αξιότιμο Μέλος του Κοινοβουλίου ότι, με βάση τα στοιχεία που διαθέτει , η Ελλάδα δεν της έχει κοινοποιήσει ακόμη μέτρα για την ενσωμάτωση της οδηγίας σχετικά με την περιβαλλοντική ευθύνη στο ελληνικό δίκαιο.» Αυτό απάντησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον κ. Σταύρος Δήμας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής, στην ερώτησή του, παρατηρούσε ότι: «Σύμφωνα με το άρθρο 19, παρ. 1, της οδηγίας 2004/35/ΕΚ της 21ης Απριλίου 2004, σχετικά με την περιβαλλοντική ευθύνη όσον αφορά την πρόληψη και την αποκατάσταση περιβαλλοντικής ζημίας, "Τα κράτη μέλη θέτουν σε ισχύ τις αναγκαίες νομοθετικές, κανονιστικές και διοικητικές διατάξεις για να συμμορφωθούν με την παρούσα οδηγία το αργότερο μέχρι τις 30 Απριλίου 2007. Πληροφορούν αμέσως την Επιτροπή σχετικά". Και ζητούσε από την Κομισιόν να του κοινοποιήσει τις πράξεις με τις οποίες ενσωματώθηκε η εν λόγω οδηγία στο ελληνικό δίκαιο.

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο Δ.Παπαδημούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς της ΝΔ ο αρμόδιος Επίτροπος κ. Δήμας καταγράφει μία ακόμη ελληνική υστέρηση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Ο κ. Σουφλιάς αντί να χρησιμοποιεί κοινοτικούς πόρους για να προπαγανδίζει εξωραϊζοντας το ισχνό κυβερνητικό έργο για το περιβάλλον, οφείλει να εφαρμόσει και στην Ελλάδα την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος.»

To Γραφείο Τύπου