Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/08/2007

Δήλωση Π.Λαφαζάνη σχετικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για το Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, σχολιάζοντας τις κυβερνητικές εξαγγελίες για το Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, όπως φαίνεται από τις κυβερνητικές εξαγγελίες, θα αποτελέσει ένα νέο γραφειοκρατικό και δαπανηρό τέρας για άγνωστο αριθμό πελατειακών και ρουσφετολογικών προσλήψεων και όχι έναν τρόπο για την πραγματική καταπολέμηση της φτώχειας στη χώρα μας.

Ο ευθύς δρόμος για την καταπολέμηση της φτώχειας είναι ένας και μόνος: Η ουσιαστική αύξηση των κατώτερων μισθών και των κατώτερων συντάξεων, η εφαρμογή πολιτικών καταπολέμησης της ανεργίας, η στήριξη των εργασιακών σχέσεων με θέσεις πλήρους απασχόλησης, η ουσιαστική αύξηση του επιδόματος ανεργίας μαζί με την επιμήκυνση του χρόνου επίδοσής του και, τέλος, η θεσμική οικονομική στήριξη των πολιτών που δεν είναι ικανοί προς εργασία.

Πίσω από την ίδρυση του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής υποκρύπτεται μια μακιαβελική ιδέα: Η διαμόρφωση ενός διάτρητου δικτύου για εκείνους που οι εφαρμοζόμενες πολιτικές οδηγούν στην εσχάτη εξαθλίωση, την ίδια ώρα που σχεδιασμένα θα αυξάνεται με καλπάζοντα ρυθμό η φτώχεια στη χώρα μας. Το Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής θα αποτελέσει το μεγάλο άλλοθι για την περαιτέρω διάλυση, μετεκλογικά, των εργασιακών σχέσεων, την περαιτέρω υποβάθμιση μισθών και συντάξεων και τη διεύρυνση της φτώχειας στη χώρα μας.

Η πρόκληση των καιρών για κοινωνική δικαιοσύνη  μπορεί να συμπυκνωθεί σε ένα μεγάλο αίτημα: Ανατροπή. Ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και του δικομματικού πολιτικού σκηνικού σε όφελος της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

To Γραφείο Τύπου