Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/10/2005

Συνάντηση Αλέκου Αλαβάνου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Κοινοβουλευτική Ομάδα Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ.Αλαβάνος, συνοδευόμενος από την βουλευτή Ασ.Ξηροτύρη και τον Γ.Τόλιο, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνο για την αγροτική πολιτική του ΣΥΝ, και Μ.Παπαμιχαλοπούλου, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ε.Μπασιάκο.

Μετά τη συνάντηση ο Αλ. Αλαβάνος δήλωσε τα εξής:

«Ζητήσαμε και είχαμε μια συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τον κ. Μπασιάκο και τους συνεργάτες του. Συζητήσαμε μια σειρά σοβαρά ζητήματα, με επίκεντρο το θέμα των δικαιωμάτων, το οποίο είναι ιδιαίτερα επίκαιρο.

Εμείς τονίσαμε την ανησυχία μας για μια κατάσταση χάους που μπορεί να δημιουργηθεί και για την ανησυχία που προκαλεί στους αγρότες.

Πιστεύω ότι πληρώνουμε την ιδιωτικοποίηση, εξ αιτίας του ότι τα ελαιοκομικά, αμπελουργικά και άλλα μητρώα, έγιναν από ιδιωτικές εταιρείες με έναν εντελώς αφερέγγυο τρόπο, και δεν μπορούν να στηρίξουν σήμερα την διανομή και την αξιοπιστία των δικαιωμάτων.

Ζητήσαμε από τον Υπουργό να αντιμετωπιστεί το κόστος των ενστάσεων που φτάνει μέχρι και τα 30 ευρώ, και που λόγω του ότι ενστάσεις θα υποβάλλουν χιλιάδες δικαιούχοι, λειτουργεί σαν ένα είδος φορολογίας για πολλούς μικρούς και μεσαίους αγρότες.

Ζητήσαμε να βρεθεί ένας αντικειμενικός τρόπος, ώστε να αποκατασταθούν οι αδικίες, γι αυτούς ειδικά τους αγρότες οι οποίοι ακολούθησαν μια έντιμη στάση τα προηγούμενα χρόνια σε σχέση με τις επιδοτήσεις, και να μην πληρώνουν εσαεί μια αδικία που ήδη πληρώνανε κάθε χρόνο.

Ζητήσαμε επίσης από το Υπουργείο, να γίνουν τέτοιες ρυθμίσεις, ώστε τα χρόνια κατά τα οποία υπήρχε καταστροφή από κακοκαιρία της αγροτικής καταστροφής, να μην συμβάλλουν στην υποβάθμιση των ενισχύσεων που θα παίρνουν.

Εμείς ως Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, είχαμε ταχθεί ενάντια στην αποδέσμευση των ενισχύσεων απο την παραγωγή, και νομίζουμε ότι ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται φανερά, τα πολλά προβλήματα που προκαλεί.»

To Γραφείο Τύπου