Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/08/2007

Δηλώσειςτου Προέδρου του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνου για το «μίνι- κραχ» στα διεθνή χρηματιστήρια και τις συνέπειές του στη χώρα μας καθώς και για τη μαζική έξοδο των καλοκαιρινών διακοπών

Με αφορμή την μαζική έξοδο για τις καλοκαιρινές διακοπές και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σήμερα δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι των μεγάλων πόλεων φεύγουν από την Αθήνα και αλλού για τις διακοπές τους. Το μεγαλύτερο μέρος από αυτούς, επιλέγει για τη μετακίνησή του τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, οι οποίες λειτουργούν χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος στις συνθήκες εργασίας  των εργαζομένων σε αυτές. Αν υπάρχουν, δηλαδή, οι προϋποθέσεις προκειμένου να λειτουργούν και να παρέχουν συνθήκες ασφάλειας, αν υπάρχουν  ωράρια, αν πληρώνονται τις υπερωρίες, Γι΄ αυτό εμείς ζητάμε επειγόντως την παρέμβαση της επιθεώρησης εργασίας, προκειμένου και οι εργαζόμενοι να λειτουργούν σε σωστά πλαίσια και η ασφάλεια όλων των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών να είναι κατοχυρωμένη.

- Για το θέμα του «μίνι- κραχ» στα διεθνή χρηματιστήρια και τις συνέπειές του στη χώρα μας, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, σχολίασε τα εξής:

Στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο ζούμε μια πτώση των Χρηματιστηρίων. Είναι γνωστό ότι αυτή οφείλεται στο ότι τα λεγόμενα head-funds, δηλαδή τα ακραία, επιθετικά, τυχοδιωκτικά και κερδοσκοπικά σχήματα εγκαταλείπουν την αγορά κατοικίας και κατευθύνονται στα ομόλογα. Αυτό ίσως είναι μια προειδοποίηση για εμάς, διότι δυστυχώς η κυβέρνηση της ΝΔ παραδίδει πλέον δημόσιες επιχειρήσεις, καίριες για την ανάπτυξη του τόπου μας ακριβώς σε αυτά τα κερδοσκοπικά κεφάλαια. Είναι ένα σήμα προειδοποίησης, ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η πολιτική της ΝΔ, η οποία βάζει ολόκληρη τη χώρα σε ένα παγκόσμιο καζίνο όπου τα κεφάλαια τα οποία πια την ελέγχουν μπορούν με την μεγαλύτερη ευκολία να εγκαταλείψουν και να αφήσουν ουσιαστικά ανοχύρωτη την ελληνική οικονομία. Επομένως, το θέμα της στήριξης του δημόσιου τομέα επανέρχεται μέσα από αυτή την προειδοποίηση που παίρνουμε σήμερα από τα διεθνή Χρηματιστήρια.

To Γραφείο Τύπου