Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/08/2007

Δήλωση Π.Λαφαζάνη σχετικά με τις υπέρογκες αυξήσεις στο ψωμί

Σχετικά με τις υπέρογκες αυξήσεις στο ψωμί, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Οι νέες υπέρογκες αυξήσεις στο ψωμί είναι αποτέλεσμα της ασυδοσίας των αλευροβιομηχάνων, οι οποίοι έχουν προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε υπέρογκες και αδικαιολόγητες ανατιμήσεις στο αλεύρι. Αυτές οι αυξήσεις των τιμών στο ψωμί, τη στιγμή που οι παραγωγοί του σιταριού δίνουν το προϊόν τους σε εξευτελιστικές τιμές, επιβαρύνουν υπέρμετρα το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών σε μια περίοδο μάλιστα που στην αγορά κυριαρχεί ένα ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας.

Σήμερα όσο ποτέ απαιτούνται πολιτικές οι οποίες θα ελέγξουν την κερδοσκοπία στις αγορές, ιδιαίτερα στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως το ψωμί. Όμως η κυβέρνηση της Ν.Δ., όπως και ο συναινετικός δικομματισμός υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και τα υπερκέρδη τους σε βάρος των λαϊκών τάξεων. Γιʼ αυτό το αίτημα για την ήττα της κυβερνητικής πολιτικής και συνολικά του δικομματισμού γίνεται ακόμα πιο επίκαιρο σήμερα για την βελτίωση της θέσης των εργαζομένων στη χώρα μας.

To Γραφείο Τύπου