Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/10/2005

Σχετικά με τις συστάσεις του Κοινοτικού Επιτρόπου κ.Αλμούνια

Δήλωση του Π.Λαφαζάνη, μέλους ΠΓ, υπεύθυνος Οικονομικής & Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ

Ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του Κοινοτικού Επιτρόπου κ. Αλμούνια, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο κ. Αλμούνια επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά το νεοφιλελεύθερο πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συστήνοντας επίμονα στην κυβέρνηση να εφαρμόσει, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, της μείωσης των ελλειμμάτων και ενός πιο φιλικού προς την επιχειρηματικότητα κλίματος, ακόμα πιο σκληρή λιτότητα για μισθούς και συντάξεις και νέα μέτρα στην κατεύθυνση κατεδάφισης των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι συστάσεις του κ. Αλμούνια όχι μόνο δίνουν «ευρωπαϊκό» άλλοθι στην κυβερνητική αντεργατική πολιτική και τον προϋπολογισμό σκληρής λιτότητας που κατέθεσε για το 2006 αλλά και αποκαλύπτουν την κατεύθυνση των αντικοινωνικών μεταρρυθμίσεων που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Η εκτίμηση του κ. Αλογοσκούφη ότι οι λογιστικές αλχημείες που έχει σχεδιάσει με την τιτλοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο θα εγκριθούν τελικώς από τις αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες, αν επιβεβαιωθεί, θα δείξει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να κάνει τα «στραβά μάτια» και να βαφτίσει το «κρέας-ψάρι» εφ΄ όσον η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά το δρόμο των νεοφιλελεύθερων αντιμεταρρυθμίσεων.

Όλα αυτά τα τραγικά και ταυτόχρονα κωμικά δείχνουν πόσο αναγκαίο είναι να αλλάξει ριζικά όχι μόνο η πορεία της χώρας αλλά και η πορεία της Ευρώπης. Για μια Ευρώπη με κοινωνικό και όχι νεοφιλελεύθερο πρόσωπο.»

To Γραφείο Τύπου