Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
03/08/2007

Παράνομες και αδιαφανείς διαδικασίες σύνθεσης του Κοινού Υπηρεσιακού Συμβουλίου στο Γ. Ν. Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα»

Ερώτηση του Θανάση Λεβέντη προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Με την απόφαση ΔΥ1δ/67535/14-06-2007 του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έγινε ο διορισμός των μελών του Κοινού Υπηρεσιακού Συμβουλίου (Κ.Υ.Σ.) των Νοσοκομείων της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, με έδρα το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα».

Με έκπληξη και αγανάκτηση οι εργαζόμενοι διαπίστωσαν ότι η συγκρότηση του Κ.Υ.Σ. δεν έγινε σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις περί συγκρότησης  Υ.Σ. του άρθρου 159, παρ. 2α, του νόμου 3528/2007. Συγκεκριμένα ορίσθηκε Πρόεδρος του Κ.Υ.Σ. υπάλληλος που είχε προϋπηρεσία 2 έτη και 11 ημέρες με άσκηση καθηκόντων Προϊσταμένου Διεύθυνσης, έναντι υπαλλήλου η οποία ορίσθηκε αναπληρώτρια Πρόεδρος αν και είχε 9 έτη, 9 μήνες και 24 ημέρες προϋπηρεσία, με άσκηση καθηκόντων Προϊσταμένου Διεύθυνσης.

Κατόπιν αυτών, η  αδικηθείσα κατάφορα υπάλληλο, υπέβαλε την παραίτησή της από μέλος του Κ.Υ.Σ. γιατί δεν ήθελε να νομιμοποιήσει το Συμβούλιο που συγκροτήθηκε παράνομα με τη συμμετοχή της. Στη συνέχεια ο κ. Υπουργός, με νέα απόφασή του τροποποίησε την προηγούμενη σύνθεση του Κ.Υ.Σ., όχι για να επανορθώσει την αδικία και να επαναφέρει τη νομιμότητα,  αλλά ως προς το χειρότερο. Συγκεκριμένα την υπάλληλο που είχε ορίσει ως Πρόεδρο την υποβίβασε σε αναπληρωτή Πρόεδρο και διόρισε την Υποδιευθύντρια Τεχνικής Υπηρεσίας ως Πρόεδρο, η οποία δεν είχε οριστεί να συμμετέχει στην αρχική σύνθεση του Κ.Υ.Σ.. και η οποία έχει μόλις δυο έτη προϋπηρεσία άσκησης καθηκόντων διοίκησης.

Να σημειωθεί πως στη νέα σύνθεση του ανωτέρω Κ.Υ.Σ. δεν συμμετέχει πλέον διοικητικός υπάλληλος, αλλά ένα μέλος της Τεχνικής Υπηρεσίας και δυο μέλη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, γεγονός πρωτοφανές για τις συγκροτήσεις Υ.Σ. μιας και τα όργανα αυτά επιλαμβάνονται κυρίως θεμάτων διοίκησης.

Κατόπιν αυτών, ερωτάσθε  κ. Υπουργέ:

•    Είναι εις γνώση σας ότι η συγκρότηση του Κοινού Υπηρεσιακού Συμβουλίου των Νοσοκομείων της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας με έδρα το Γ.Ν. Δυτικής Αττικής (Υπουργική απόφαση ΔΥ1δ/67535/14-06-2007) δεν ήταν σύμφωνη με τις ισχύουσες διατάξεις (άρθρο 159 παρ. 2α,1, του νόμου 3528/2007) και είχε σαν αποτέλεσμα, να παραιτηθεί για λόγους τιμής και αξιοπρέπειας από μέλος του Κ.Υ.Σ., η υπάλληλος που είχε τα περισσότερα προσόντα για να οριστεί Πρόεδρος σύμφωνα με το νόμο και πως σχολιάζετε το γεγονός αυτό;

•    Αν ναι, τι μέτρα προτίθεστε να πάρετε ώστε να ανακληθεί η Υπουργική Απόφαση που ορίζει τη σύνθεση του ανωτέρω Κ.Υ.Σ. και να ορίσετε νέα σύνθεση, με την οποία να αποκαθίσταται;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ