Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/10/2005

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνος ξεκίνησε σήμερα τη δίμηνη συνάντηση Νεολαίας, με την επίσκεψη στα τμήματα νοσηλείας Παιδιών και Νέων με νεοπλασματικές ασθένειες, στο Νοσοκομείο "Αγ.Σοφια"

Επίσκεψη στις μονάδες του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία» που νοσηλεύουν παιδιά και νέους με νεοπλασματικές παθήσεις, πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνος, συνοδευόμενος από την Φ.Τσουκαλά, ψυχολόγο, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και την Αλκμ.Ψιλοπούλου, μέλος του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, καθώς και από τους εκπροσώπους του Συλλόγου «Πίστη», γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες οι οποίοι, μαζί με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Αντ.Λαναρά και το νοσηλευτικό προσωπικό, ανέπτυξαν στον Αλ. Αλαβάνο τα ποικίλα προβλήματα που παρουσιάζονται στον ευαίσθητο αυτό τομέα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλαβάνος επισκέφθηκε τη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, το Κέντρο Ειδικής Θεραπείας και το Ογκολογικό-Αιματολογικό Τμήμα και είδε από κοντά τα νοσηλευόμενα παιδιά και τους γονείς.

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

«Επισκεφθήκαμε το Νοσοκομείο Παίδων, ειδικά τα τμήματα που ασχολούνται με παιδιά με νεοπλασίες. Είδαμε να γίνεται εδώ μια πολύ σημαντική δουλειά και από το Νοσοκομείο, από τους γιατρούς, από τους νοσηλευτές, αλλά και από το Σύλλογο «Πίστη», των γονιών που έχουν κάνει μια εθελοντική κινητοποίηση για να στηρίξουν τις προσπάθειες του Νοσοκομείου.

Είναι, νομίζω, τα πιο ευαίσθητα τμήματα που έχουν ανάγκη στήριξης, γιατί εδώ νοσηλεύονται παιδιά και νέοι άνθρωποι.

Μπορούν όμως να γίνουν ακόμη περισσότερα, όπως να αυξηθεί το νοσηλευτικό προσωπικό, να δημιουργηθεί ένα τμήμα ειδικό για τους εφήβους, να βελτιωθεί η υποδομή στο Τμήμα Μεταμοσχεύσεων Μυελού των Οστών και άλλα. Γίνεται μια προσπάθεια που όλοι πρέπει να τη στηρίξουμε και να την διευρύνουμε, ώστε το χαμόγελο να ανθίσει σ’ αυτά τα παιδιά και σ΄ αυτούς τους νέους.»

To Γραφείο Τύπου